Η Εθνική μας ομάδα Γυναικών δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ιταλία στη πρεμιέρα των Προκριματικών του Eurobasket 2025 και ηττήθηκε με 76-67.

Στο πλαίσιο αυτό, ο προπονητής της ομάδας Πέτρος Πρέκας στάθηκε στον έλεγχο των ριμπάουντ καθώς και στο τραυματισμό της Τσινέκε. Παράλληλα, Σπανού και Παυλοπούλου έδωσαν το έναυσμα για το παιχνίδι με τη Τσεχία στη Χαλκίδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Πρέκας: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, το ξέραμε από την αρχή, καθώς η Ιταλία έχει μεγάλα κορμιά. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης χάσαμε και την Ελενα Τσινέκε και ήμασταν με μια παίκτρια μείον. Είμαι ευχαριστημένος, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω ότι το παιχνίδι χάθηκε στα ριμπάουντ και στο γεγονός ότι η Ιταλία είχε ψηλές παίκτριες. Πάμε να ξεκουραστούμε και στρέφουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με την Τσεχία».

Σπανού: «Ξεκινήσαμε λίγο άσχημα το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια μέσα από την άμυνά μας βρήκαμε ρυθμό. Βέβαια η ήττα δεν είναι αυτό που θέλαμε, αλλά καταφέραμε να κρατήσουμε το σκορ όσο πιο χαμηλά μπορούσαμε, δεδομένο ότι δεν είχαμε τη Φασούλα, ενώ στο ξεκίνημα τραυματίστηκε και η Έλενα Τσινέκε. Στο παιχνίδι χάσαμε κάποια ριμπάουντ που δεν έπρεπε, κάτι το οποίο έδωσε στην Ιταλία τη δυνατότητα να κάνει δεύτερες επιθέσεις και να βρει σκορ. Σε γενικές γραμμές παίξαμε ένα παιχνίδι πάνω στην τακτική μας με συγκέντρωση και είχαμε ενέργεια. Συνεχίζουμε, καθώς έχουμε το παιχνίδι με την Τσεχία και μένουμε συγκεντρωμένες για να πάμε να  κερδίσουμε».

Παυλοπούλου: «Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να μας στηρίξει. Είναι μια υπέροχη έδρα η Χαλκίδα το έχουμε ζήσει και στο παρελθόν με τους φιλάθλους να στέκονται στο πλευρό μας και να αποτελούν τον έκτο παίκτη μας. Περιμένουμε κάτι αντίστοιχο και αυτή τη φορά, το οποίο θα μας βοηθήσει πολύ. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά ‘’Ελλάς Ελλάς’’».