Με σημαντικές και καθοριστικές απουσίες φαίνεται πως θα παραταχθεί η Εθνική Λιθουανίας στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, μια ομάδα που ενδέχεται να βρει στο δρόμο της η Εθνική μας ομάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή της ομάδας Κάζις Μακσβίτις υπογράμμισε πως δεν είναι βέβαιος αν θα αγωνιστεί το μεγάλο αστέρι της Εθνικής Domandas Sabonis, ενώ έκανε γνωστό πως Grigonis, Lecavicius, Giedraitis και Ulanovas δεν θα δηλώσουν παρόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Αρκετοί παίκτες εξετάζουν τα δεδομένα για τη συμμετοχή τους και σεβόμαστε τις αποφάσεις τους. Δεν θέλουμε να τους πιέσουμε και θα περιμένουμε υπομονετικά μέχρι να τελειώσει η σεζόν τους. Πρέπει να σκεφτούμε παραμέτρους όπως η φυσική κατάσταση και η ξεκούραση. Το ιταλικό και το γαλλικό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθούν στο τέλος του Ιουνίου.

Παρόλο που οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες, δεν νομίζω ότι θα επηρεάσουν την απόδοση της ομάδας μας. Μπορεί να έχουμε λιγότερο αναγνωρίσιμα ονόματα, αλλά θα έχουμε μία αποφασισμένη ομάδα, γεμάτη κίνητρο, αποτελούμενη από παίκτες που έχουν μεγάλη θέληση για να πετύχουν. Αυτή τη στιγμή, η συμμετοχή του Σαμπόνις παραμένει αβέβαιη”

Θυμίζουμε ότι η Λιθουανία μαζί με το Μαυροβούνιο, το Μεξικό και την Αίγυπτο, βρίσκονται στον 4ο όμιλο, με τον οποίο θα διασταυρωθεί ο 3ος όμιλος, στον οποίο και συμμετέχει η Εθνική Ελλάδας.