Με μια σημαντική απουσία όπως φαίνεται θα παραταχθεί η Εθνική Λιθουανίας στο Προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας Kazys Maksvytis, ο Domantas Sabonis δύσκολα θα προλάβει να δώσει το παρον στη διοργάνωση καθώς θα χρειαστεί να κάνει χειρουργική επέμβαση στον δεξιό αντιχειρά του.

Παράλληλα, εκρεμμεί και η ανανέωση του συμβολαίου του Λιθουανού center στους Kings, εξέλιξη που σαφώς επηρεάζει αρνητικά την παρουσία του στην Εθνική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή:

«Όλοι ελπίζουμε ότι ο Ντομάντας θα παίξει. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε τους βάσιμους λόγους. Αν έπρεπε να πω για τις πιθανότητές του σήμερα, θα έλεγα ότι αυτές οι πιθανότητες είναι λιγότερες από 50 τοις εκατό.

Είναι ακόμα άγνωστο εάν ο Sabonis θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση στον δεξιό αντίχειρά του. Ο Sabonis διαγνώστηκε με κάταγμα αποκόλλησης του ωλένιου παράπλευρου συνδέσμου του δεξιού αντίχειρα τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, τελείωσε τη σεζόν παίζοντας μέσα από αυτό.

Ο Σαμπόνις θα μπορούσε επίσης να υπογράψει επέκταση συμβολαίου με τους Kings, κάτι που είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ο 27χρονος μπορεί να χάσει το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ της FIBA».

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-23 ο Sabonis είχε κατά μέσο όρο 19,1 πόντους, 12,3 ριμπάουντ και 7,3 ασίστ ανά παιχνίδι σε 79 εμφανίσεις.