Η Εθνική Νέων γνώρισε την ήττα απέναντι στη Γαλλία στον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό του Eurobasket U20 και πλέον θα παλέψει με το Βέλγιο για μια θέση στο βάθρο (18:30, ΕΡΤ3).

Στο στρατόπεδο της Εθνικής υπάρχει φυσικά απογοητεύση για το χθεσινό αποτέλεσμα πράγμα που φάνηκε και από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Παπαδόπουλος δήλωσε: «Παίξαμε με την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ματσάρουμε τα μεγέθη και την αθλητικότητά τους. Δεν αποδώσαμε όσο θα μπορούσαμε, κάναμε μια κακή ήττα, αλλά πρέπει να την αφήσουμε πίσω και να κοιτάξουμε τον μικρό τελικό για να κλείσουμε τη διοργάνωση με ένα μετάλλιο. Θα είναι μια δικαίωση για τον κόπο των παιδιών και τις θυσίες που έκαναν αυτό το καλοκαίρι».

Ο εμφανώς συγκινημένος Βαγγέλης Ζούγρης δήλωσε: «Ήταν μια κακή μέρα. Για μένα ήταν το σημαντικότερο ματς που έχω παίξει. Δυστυχώς αποτύχαμε για πολύ. Αυτό δεν είναι που αξίζει στην ομάδα, στους εαυτούς μας και στην χώρα μας. Παρότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, επειδή το αξίζουν η ομάδα μας, η πατρίδα μας και οι οικογένειές μας, θέλω στον μικρό τελικό να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πάρουμε το μετάλλιο».

Ωστόσο, καλείται ανασύνταξη προκειμένου η Εθνική μας ομάδα να υπερκεράσει το εμπόδιο του Βελγίου και να βρεθεί μετά από αρκετά χρόνια στο βάθρο. Λίγη ώρα αργότερα Γαλλία και Ισραήλ θα μονομαχήσουν για το χρυσό μετάλλιο.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Μικρός Τελικός

Ελλάδα-Βέλγιο 18:30

Μεγάλος Τελικός

Γαλλία-Ισραήλ 21:00