Η Εθνική μας ομαδα αντιμετωπίζει απόψε εκτός έδρας την Εθνική Βελγίου σε μια αναμέτρηση που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πρόκριση της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

Αξίζει όμως να σταθούμε στην Εθνική ομάδα του Βελγίου. Μια ομάδα που σύμφωνα με το προπονητικό σταφ της Εθνικής μας βασίζεται στο υλικό που κατέβηκε και στο Ευρωμπάσκετ του καλοκαιριού. Μια ομάδα που σε αυτό του τουρνουά έφτασε μέχρι τους 16 της διοργάνωσης. Χαρακτηρίζεται από συνοχή καθώς διατηρεί τον ίδιο κορμό αλλά και τον ίδιο προπονητή εδώ και τέσσερα χρόνια.

Μάλιστα, ο συνεργάτης του κόουτς Ιτούδη, Στέφανος Τριανταφύλλου τονίζει:

«Αγωνιστικά θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε μια “παιγμένη” ομάδα, που έχει πολύ καλούς αυτοματισμούς. Βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στους βασικούς δημιουργούς: Lecompte, Obasohan, Tabu, αλλά και τον Akyazili που είναι ένα νέο πρόσωπο σε σχέση με το Ευρωμπάσκετ. Αυτοι οι γκαρντ είναι που τραβούν το σκορ, αξιοποιούν τον πολύ καλό roller Bako αλλά και τους πολύ καλούς σουτέρ που διαθέτουν στο “3” και στο “4”. Διαθέτουν δύο παίκτες επιπέδου Euroleague (Bako, Obasohan), έμπειρους παίκτες με πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά και αθλητικότητα στο 1/2. Η απουσία του Vanwijn τους αφαιρεί μέγεθος, καθώς έπαιζε αρκετά και στο “3”, οδηγώντας τους σε πιο ορθολογικά σχήματα με βασικό άξονα την pick-n-roll συνεργασία των δημιουργών με τον Bako».