Συνεχίζεται η δράση σήμερα για το Eurobasket με άλλες έξι αναμετρήσεις για την τρίτη αγωνιστική του πρώτου και του δευτέρου ομίλου. Στις περισσότερες “μομομαχίες” υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, με το ντέρμπι ανάμεσα στην φορμαρισμένη Γερμανία και την Λιθουανία να ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα.

Πρώτος όμιλος

Η Βουλγαρία του Vezenkov θα τεθεί αντιμέτωπη με το Μαυροβούνιο, το οποίο προέρχεται από την νίκη από το Βέλγιο κι από την ήττα αλλά με καλή εμφάνιση από την Τουρκία. Η παρέα του άσου του Ολυμπιακού ψάχνει την πρώτη της νίκη που θα την βάλει στον κόλπο της πρόκρισης, ενώ έχει αγωνιστεί με τις πιο δυνατές ομάδες του ομίλου της (Ισπανία, Τουρκία). Η εικόνα των Βαλκάνιων σε αυτούς τους δύο αγώνες ήταν προβληματική κι ειδικά στην άμυνα όπου έχει παθητικό 107,5 πόντων μέσο όρο. Eπομένως αν θέλουν πρώτο τους ροζ φύλλο θα πρέπει να αλλάξουν την αμυντική τους προσέγγιση, καθώς με τέτοιες επιδόσεις δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ανταγωνιστικοί.

Από εκεί κι έπειτα η Ισπανία είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στο Βέλγιο, με το σύνολο του Scariollo να θέλει την νίκη για να κάνει το 3/3 και να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην τρίτη θέση. Το πρόγραμμα του ομίλου κλείνει με την αναμέτρηση της Γεωργίας απέναντι στην Τουρκία, με τους οικοδεσπότες να θέλουν επιτακτικά την πρώτη τους νίκη, για να μπουν γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Από την άλλη το σύνολο του Ataman μετά το 2/2 θέλει ακόμη μία νίκη, για να διεκδικήσει μέχρις εσχάτων την πρώτη θέση απέναντι στους Ίβηρες.

Δεύτερος όμιλος

Αναμφίβολα ο αγώνας που ξεχωρίζει είναι το ντέρμπι μεταξύ Γερμανών και Λιθουανών. Οι δύο ομάδες προέρχονται από εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες στον όμιλο μέχρι στιγμής, με τους οικοδεσπότες Γερμανούς να έχουν επιβληθεί επί των πανίσχυρων Γάλλων και των αξίομαχων Βόσνιων και την “Λιέτουβα” να έχει φτάσει στην πηγή, αλλά να μην έχει πιει νερό απέναντι σε Σλοβενία και Γαλλία. Τα “πάντσερ” με νίκη καθαρίζουν την πρόκριση ενώ είναι πολύ πιθανό να κατακτήσουν ακόμη και την πρώτη θέση του ομίλου, αν επιβληθούν και των Σλοβένων. Από την άλλη το σύνολο του Maksvytis θέλει να κάνει σεφτέ, έτσι ώστε να κάνει βήμα πρόκρισης αλλά και να αποφύγει την τέταρτη θέση  (στην καλύτερη) που ενδέχεται να την στείλει στην πρώτη φάση τωμ νοκ άουτ πάνω στην Ισπανία.

Από εκεί κι έπειτα οι Γάλλοι μετά την μεγάλη νίκη με ανατροπή απέναντι στην Λιθουανία θέλουν να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο και να επιβληθούν και των Ούγγρων (0-2), σε έναν αγώνα στον οποίο οι “τρικολόρ” έχουν αναμφίβολα τον πρώτο λόγο. Τέλος οι Σλοβένοι έχουν σοβαρές πιθανότητες να κάνουν το απόλυτο απέναντι στους Βόσνιους, που είναι φιλότιμοι κι έχουν δύο σημεία αναφοράς (Musa, Nurkic), αλλά υστερούν σε ποιότητα από την παρέα του Doncic.

Η κατάταξη του πρώτου ομίλου

1. Ισπανία 2-0 (+53)
2. Τουρκία 2-0 (+18)
3. Μαυροβούνιο 1-1 (+2)
4. Βέλγιο 1-1 (-3)
——————————
5. Γεωργία 0-2 (-29)
6. Βουλγαρία 0-2 (-41)

Οι σημερινοί αγώνες (4/9)

Βουλγαρία – Μαυροβούνιο (14:30)
Ισπανία – Βέλγιο (17:15)
Τουρκία – Γεωργία (20:00)

Η κατάταξη

1. Γερμανία 2-0 (+23)
2. Σλοβενία 2-0 (+22)
3. Βοσνία 1-1 (0)
4. Γαλλία 1-1 (-9)
——————————
5. Λιθουανία 0-2 (-11)
6. Ουγγαρία 0-2 (-25)

Οι σημερινοί αγώνες (4/9)

Λιθουανία – Γερμανία (15:30)
Σλοβενία – Βοσνία (18:45)
Γαλλία – Ουγγαρία (21:30)