Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε πριν από λίγα 24ωρα και πλέον μπαίνουμε σιγά -σιγά στην τελική φάση της διοργάνωσης, καθώς ξεκινά η φάση των “16”. Συγκεκριμένα το σημερινό πρόγραμμα της ημέρας έχει τέσσερις από τις οκτώ αναμετρήσεις για την φάση των νοκ άουτ, με δύο από αυτές να αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το ξεκίνημα γίνεται με την αναμέτρηση της Τουρκίας με την Γαλλία, στην οποία οι “τρικολόρ” έχουν αναμφίβολα τον πρώτο λόγο. Βέβαια το συγκρότημα του Ataman είναι πάντα μία υπολογίσιμη δύναμη, ωστόσο θα έχει μία μεγάλη απώλεια, που θα είναι ο Shane Larkin. Στην συνέχεια η Σλοβενία κονταροχτυπιέται με το Βέλγιο, με την παρέα του Doncic να είναι το γκραντ φαβορί για την πρόκριση, ενώ πιθανός αποκλεισμός τους θα συνιστά έκπληξη μεγατόνων.

Λίγο αργότερα οι οικοδεσπότες Γερμανοί “διασταυρώνουν τα ξίφη τους” με τους Μαυροβουνίους, που είναι ζευγάρι, το οποίο μας αφορά, καθώς από εκεί και θα προκύψει ο αντίπαλός μας στα προημιτελικά, σε περίπτωση που αποκλείσουμε την Τσεχία. Τα “πάντσερ” έχουν προβάδισμα για την πρόκριση τόσο λόγω έδρας όσο και μεγαλύτερης ποιότητας, αλλά οι αξιόμαχοι Βαλκάνιοι θα προσπαθήσουν να κάνουν μία μεγάλη έκπληξη.

Τέλος το σημερινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το ντέρμπι της Ισπανίας με την Λιθουανία, στο οποίο δεν χωρούν οποιεσδήποτε προβλέψεις. Οι αλλαγμένοι Ίβηρες με οδηγό την φανέλα του και κάποιους ακόμα έμπειρους παίκτες θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την είσοδό τους στους “8”, ενώ κι οι Λιθουανοί έχοντας ως δυνατό χαρτί τις πιο καλές τους μονάδες θα προσπαθήσουν να μπουν στην οκτάδα.

Aναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

13.ο0 Τουρκία – Γαλλία

15:45 Σλοβενία – Βέλγιο

19:00 Γερμανία – Μαυροβούνιο

21:45 Ισπανία – Λιθουανία