Γνωστό έγινε απόψε το ζευγάρι του Τελικού της Κυριακής για το φετινό Ευρωμπάσκετ Γυναικών που διεξάγεται στα γήπεδα του Ισραήλ και της Σλοβενίας με την Ισπανία να αντιμετωπίζει το Βέλγιο

Στο πρώτο χρονικά ημιτελικό της ημέρας η Ισπανία πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για το Μεγάλο Τελικό της Κυριακής κερδίζοντας την Ουγγαρία με 69-60. Οι Ισπανές είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με εξαίρεση τον τρίτο δεκάλεπτο όπου οι τυπικά γηπεδούχες έκαναν επιμέρους 12-18 και ισορρόπησαν το ματς. Στο τέλος όμως οι τυπικά φιλοξενούμενες ήταν πιο ψύχραιμες και πήραν τη νίκη. Μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Torrens με 27 πόντους.

Στο δεύτερο ημιτελικό λιγή ώρα μετά το Βέλγιο κατάφερα να πάρει μια πολύ δύσκολη νίκη απέναντι στη Γαλλία με 67-63. Οι τυπικά γηπεδούχες αν και είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, οι παίκτριες της Γαλλίας πάτησαν στο γκάζι στο δεύτερο πίεσαν και έφτασαν μια ανάσα από την ολική ανατροπή λίγα δεύτερα πριν το τέλος. Ωστόσο, υπέπεσαν σε αβίαστα λάθη και δεν κατάφεραν να επικρατήσουν. Μεγάλο παιχνίδι για τις νικήτριες έκανε η Meesseman με 24 πόντους και έξι ριμπάουντ.

Αναφορικά με τις θέσεις 5-6 η Γερμανία σε έναν πραγματικό ντέρμπι επικράτησε στο νήμα της Σερβίας με 71-69. Μάλιστα, χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο και το άστοχο σουτ τριών πόντων της  Zeithammerova για να εξασφαλίσει τη νίκη και τη παρουσία στον αυριανό αγώνα τελικού της πέμπτης θέσης.

Εκεί θα βρεί απεναντί της την Σερβία η οποία έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του Μαυροβουνίου έχοντας ως κορυφαία την Anderson με 23 πόντους.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι δύο νικήτριες παράλληλα κατάφεραν να πάρουν τα εισιτήριά τους για το Προολυμπιακό τουρνουά.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Αγώνες κατάταξης

Γερμανία – Τσεχία 71-69

Σερβία – Μαυροβούνιο 63-58

Ημιτελικοί

Ουγγαρία – Ισπανία 69-60

Βέλγιο – Γαλλία 67-63

To αυριανό πρόγραμμα (25/6)

Αγώνες κατάταξης

Γερμανία-Σερβία 15:15

Μικρός Τελικός

Γαλλία-Ουγγαρία 18:00

Μεγάλος Τελικός

Ισπανία-Βέλγιο   21:00