Την πολωνική Anwil Włocławek θα βρει στο δρόμο του για την τελική οκτάδα του φετινού FIBA Europe Cup ο Ηρακλής, έπειτα από την κλήρωση που έλαβε προ ολίγου στο Μόναχο της Γερμανίας.

Η Αnwil τερμάτισε στην 3η θέση του 5ου ομίλου της διοργάνωσης, μετρώντας 1 νίκη και 1 ήττα σε 2 αγώνες (έχει αποβληθεί η London Lions εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού).

Στο εγχώριό της πρωτάθλημα, η αντίπαλος του συλλόγου από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται στην 12η θέση, έπειτα από 24 αναμετρήσεις, στις οποίες μετράει μόλις 9 νίκες.

Συνολικά, έχει πανηγυρίσει 9 εθνικούς τίτλους, με τους 3 εξ αυτών να είναι πρωταθλήματα!

O μεγάλος σταρ της ομάδας είναι ο Αμερικανός Curtis Jerells. Ο 33χρονος γκαρντ έχει κάνει σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη και έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις στην Euroleague, στην οποία αγωνίστηκε με τις Fenerbahce, Armani, Galatasaray.

Προπονητής της Anvil είναι ο Πολωνός Przemysław Frasunkiewicz.

Αρχηγός της είναι ο πολύπειρος 34χρονος Πολωνός γκαρντ Przemysław Zamojski, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στην Zielona Gora (έπαιξε εκεί από το 2013 έως πέρσι).

Ο αγώνας του Ηρακλή με την Άνβιλ θα πραγματοποιηθεί στις 23/3 ακόμα, όμως, δεν έχει ξεκαθαρίσει ο τόπος που θα γίνει το ματς, καθώς η FIBA περιμένει να κατατεθούν υποψηφιότητες από τις ομάδες που θέλουν να διοργανώσουν τις επόμενες φάσεις του FIBA Europe Cup. Ο Ηρακλής μάλιστα δείχνει να είναι μέσα σε αυτές.

Αν ο Ηρακλής περάσει την Anvil, τότε στους “8” θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού  Ironi Ness Ziona (Ισραήλ) – Kyiv Basket (Ουκρανία).