Ο Danilo Gallinari μπορεί να απέφυγε τα χειρότερα έπειτα από τον τραυματισμό του απέναντι στην Γεωργία, ωστόσο υπέστη ρήξη μηνίσκου κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός από το φετινό Ευρωμπάσκετ. Ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στο Instagram δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το γεγονός αυτό, λέγοντας πως πονάει στο γόνατο, αλλά πιο πολύ τον ενοχλεί που δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύνολο του Pozzecco ενόψει του μεγάλου ραντεβού του Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Πονάει πολύ. Όχι τόσο το γόνατο. Αυτό θα πάρει λίγο χρόνο, ευτυχώς λιγότερο από το αναμενόμενο για να επανέλθει στην κανονικότητα.

Πονάει γαμώτο να εγκαταλείπεις αυτό το όνειρο. Θέλαμε να προσφέρουμε στους εαυτούς μας μαγικές νύχτες. Μέσα στο σπίτι μας.

Δυστυχώς σήμερα ήταν ένα άσχημο ξύπνημα, στην κλινική του Μιλάνου όπου με συνόδευσε ο γιατρός. Τραυματισμό μηνίσκου έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Πρέπει να εγκαταλείψω το EuroBasket. Ένα καλοκαίρι που φαινόταν τέλειο. Πρέπει να αποδεχτούμε τη μοίρα μας και να κοιτάμε μπροστά.

Θα είμαι δίπλα στην ομάδα σε κάθε αγώνα για να δώσω χαρά σε χιλιάδες Ιταλούς αυτό το καλοκαίρι. Το ταξίδι μας συνεχίζεται. Πάμε Azzurri».