Σε έναν αγώνα δίχως αύριο, στον οποίο το διακύβευμα ήταν η πρόκριση στα νοκ άουτ το Μαυροβούνιο αν κι αγωνιζόταν απέναντι σε ένα εχθρικό κοινό κατάφερε να πάρει μία τεράστια νίκη, που θα του δώσει την πρόκριση στην φάση των “16”. Επίσης oι Βαλκάνιοι κατετάγησαν τρίτοι στον όμιλο έπειτα από την τριπλή ισοβαθμία με Τούρκους και Βέλγους, ενώ θα αντιμετωπίσουν στους “16” τους Γερμανούς, επομένως υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να μας αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά (αν περάσουμε).

Από την άλλη η Γεωργία έκλεισε το τουρνουά στην έκτη και τελευταία με ρεκόρ 1-5 και με ανάμνηση την επεισοδιακή νίκη απέναντι στους Τούρκους. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση στην πρώτη φάση των νοκ άουτ αν κι αγωνιζόντουσαν στην έδρα τους, καθώς όπως φάνηκε η απώλεια του Shengelia ήταν κάτι που τους πόνεσε πολύ.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο  Drobnjak με 22 πόντους και 9/13 σουτ εντός πεδιάς, ενώ τρομερός ήταν κι ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού Kendrick Perry με 17 πόντους και 9 ασίστ. Για τους ηττημένους πάλεψε ο γνωστός μας από το πέρασμά του στην Ελλάδα Thad McFadden με 16 πόντους, την στιγμή που εξαιρετικός ήταν κι ο επίσης γνώριμος στο κοινό της χώρας μας Ghiorgi Shermandini με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ αλλά κι ο Mamukelashvili με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Οι Μαυροβούνιοι αν και αγωνιζόντουσαν σε ένα εχθρικό περιβάλλον, ξεκίνησαν πολύ δυναμικά την αναμέτρηση και πήραν πλεονέκτημα έξι πόντων από το ξεκίνημα (1-7). Εν συνεχεία οι οικοδεσπότες έβγαλαν αντίδραση κι ισοφάρισαν με καλάθι του Shermandini ισοφάρισαν στους 15 πόντους, αλλά το συγκρότημα του Radovic αποσπάστηκε ξανά με έξι πόντους (15-21), για να κλείσουν οι Γεωργιανοί το δεκάλεπτο στο 19-21.

Από εκεί κι έπειτα ο αγώνας ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι, καθότι το 21-26 των Βαλκάνιων μετατράπηκε σε 28-26 υπέρ των  Γεωργιανών, ενώ μέχρι το 18′ οι ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο (35-34). Παρόλα αυτά το Μαυροβούνιο βρήκε ξανά τις λύσεις στην πίεση της Γεωργίας και πήγε στην ανάπαυλα με +6 (35-41).

Το σκηνικό ήταν ίδιο και στις πρώτες στιγμές του δευτέρου μέρους, καθότι η αρμάδα του Ζούρου είχε ξαναμειώσει την απόσταση (47-48), αλλά οι Μαυροβούνιοι πάλι βρήκαν απάντηση και πήγαν στο +8 (47-55) με καλάθι του Perry, ενώ ολοκλήρωσαν την περίοδο, έχοντας προβάδισμα έξι πόντων (52-58) ενόψει της τελικής ευθείας του αγώνα που θα έκρινε την ομάδα που θα προκρινόταν στα νοκ  – άουτ.

Μία τρίποντη  βόμβα του Dubljevic έδωσε αέρα εννιά πόντων στο Μαυροβούνιο (52-61), με τους οικοδεσπότες να διαμορφώνουν το 62-65 και να βάζουν φωτιά στον αγώνα και την πρόκριση ύστερα από τέσσερις διαδοχικούς πόντους του “πύργου” τους Ghiogi Shermandini και δύο βολές του Mamukelashvili. Πέντε διαδοχικοί πόντοι των παικτών του Radovic τους έδωσαν μαξιλαράκι οκτώ πόντων(62-70), με αποτέλεσμα να πάρουν την νίκη -πρόκριση που τους άξιζε βάσει εικόνας τόσο στην σημερινή αναμέτρηση όσο και στο τουρνουά γενικότερα.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 35-41, 52-58, 73-81

Δείτε τα στατιστικά εδώ