Η Γερμανία χάρις στην εξαιρετική της τρίτη περίοδο (28-15 επιμέρους) έκανε την έκπληξη και επικράτησε με μεγάλη ευκολία απέναντι σε  ένα εκ των φαβορί του προσεχούς Ευρωμπάσκετ . Με αυτήν την νίκη τα “πάντσερ” ανέβηκαν στο 7-1 και πλέον η πρόκριση στο Μουντομπάσκετ στο 2023 δεν χάνεται.

Στην αντίπερα όχθη χτύπησε καμπανάκι για τους παίκτες του Sekulic ενόψει Ευρωμπάσκετ, καθότι μετά το πρώτο δεκάλεπτο η απόδοσή τους έπεσε αισθητά. Με αυτήν την ήττα οι Σλοβένοι έπεσαν στο 5-3 και παραμένουν σε τροχιά πρόκρισης, ωστόσο δεν έχουν καθαρίσει ακόμη με την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Βέβαια τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Doncic γύρισε το πόδι του στα μέσα της τρίτης περιόδου, ωστόσο ευτυχώς δεν αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό ζήτημα και στην συνέχεια επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Βαλκάνιοι εκκίνησαν καλύτερα στην αναμέτρηση και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 17-20, παρουσιάζοντας καλό πρόσωπο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στην συνέχεια το σύνολο του Hebert ήταν σχεδόν απροσπέλαστο αμυντικά και πήρε πλεονέκτημα εννιά πόντων (33-24), με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν ένα 0-7 και να μειώνουν σε 33-31 με την λήξη του ημιχρόνου.

Οι Γερμανοί έδειξαν τις διαθέσεις τους με την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια, αφού κυριάρχησαν στις δύο πλευρές του παρκέ και με επιμέρους 28-15 πήγαν στο +15 (61-46), με αποτέλεσμα να φέρνουν σε δεινή θέση τους φιλοξενούμενους, που αποσυντονίστηκαν από τον τραυματισμό του Doncic. H τελική ευθεία του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία, με τους γηπεδούχους όχι μόνο να μην ρίχνουν ταχύτητα, αλλά να διευρύνουν το πλεονέκτημά τους.

Οι νικητές είχαν σε πολύ καλή βραδιά σχεδόν όλα τα βαριά τους ονόματα, με τον Shroder να πετυχαίνει 17 πόντους και 10 ασίστ, τον Wagner να έχει 16 πόντους και 7 ριμπάουντ και τον Voightmann να σκοράρει 11 πόντους και να μαζεύει 14 σκουπίδια. Επίσης τα “πάντσερ” ευτύχησαν να δουν τον ποιοτικό σουτέρ πλην όμως ρολίστα Andreas Obst να πετυχαίνει 13 πόντους με 4/7 τρίποντα, με τον άσο της Bayern να συμβάλει σημαντικά όταν οι Γερμανοί έχτιζαν την διψήφια διαφορά. Οι Σλοβένοι είδαν τον Doncic να παλεύει σχεδόν μόνος τους, έχοντας 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, την στιγμή που δεύτερος διψήφιος ήταν ο Tobey με 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 33-31, 61-46, 90-71

Δείτε τα στατιστικά εδώ