Ο Marius Grigonis ανησύχησε τους φίλους του Παναθηναϊκού στην προχθεσινή δραματική αναμέτρηση της Λιθουανίας με την Ισπανία, καθότι γύρισε το πόδι του στην παράταση του αγώνα και στην συνέχεια δεν μπόρεσε να το πατήσει. Παρόλα αυτά ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε δεν φαίνεται να ανησυχεί για το ζήτημα αυτό, καθώς όπως τόνισε σε περίπου μία εβδομάδα θα είναι τελείως καλά. Τέλος έκανε τον απολογισμό του για την πορεία της χώρας του στο Eurobasket, λέγοντας ότι υπάρχει ναι μεν απογοήτευση αλλά κι ελπίδα για το μέλλον εξαιτίας της ύπαρξης ικανών νεαρών παικτών όπως ο Jokubaitis.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν νομίζω να με επηρεάσει ως την αρχή της περιόδου. Πιστεύω πως θα είμαι καλά σε περίπου μια εβδομάδα», τόνισε.

Όσο για την αποτυχία της Λιθουανίας, που αποκλείστηκε (όπως και το 2017 από την Εθνική μας) στους «16» από την Ισπανία, είπε: «Το Ευρωμπάσκετ δεν είναι εύκολη διοργάνωση. Ένα ματς κρίνει τα πάντα. Θα ήμασταν καλύτεροι σε μια σειρά αγώνων, αλλά έτσι είναι τα πράγματα».

Ο Γκριγκόνις πρόσθεσε πως δεν είδε καν τα χθεσινά ματς των νοκ άουτ και τον αποκλεισμό της Σερβίας: «Όταν μένεις εκτός, δεν θες να δεις τίποτα. Καταλαβαίνω τον πόνο των Σέρβων, τον μοιραζόμαστε κι εμείς, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ».

Σχετικά με την επόμενη μέρα στη Λιθουανία επισήμανε: «Υπάρχει απογοήτευση, αλλά θεωρώ πως υπάρχει ελπίδα για το μέλλον. Έχουμε κάποιους νέους παίκτες που ωριμάζουν, όπως ο Γιοκουμπάιτις. Χρειάζεται χρόνος και ηρεμία. Είναι εύκολο να πάρεις κεφάλια πάλι, αλλά δεν κάναμε κακές εμφανίσεις. Φυσικά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στην άμυνα, αλλά το να αλλάξουμε πάλι τα πάντα μετά από έναν χρόνο, θα ήταν ανόητο».