Ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε ότι η Εθνική Ομάδα κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα, μοιράζοντας συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες αλλά και τον κόσμο. Ακόμη στάθηκε σε μερικά επιμέρους κομμάτια του παιχνιδιού, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει το πόσο απαιτητικό ήταν το παιχνίδι, λέγοντας μάλιστα ότι όλοι παίκτες του ρόστερ ήταν έτοιμοι να παίξουν και σε άλλες θέσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη NOVA:

Για το ματς: «Αυτή η ομάδα κατάφερε πολλά πράγματα. Περιμέναμε μια άλλη ομάδα και ήρθε κάτι άλλο. Περιμέναμε ότι θα πάει έτσι το ματς. Στο +7 στο 57-64 είπαμε ότι για αυτό το ματς το +7 είναι σαν +17 και θα προσπαθήσουν να πιέσουν, να μην το χαλάσουμε έτσι. Στο «5» ήταν ο Γόντικας και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ο Τσαλμπούρης. γενικά αξίζουν συγχαρητήρια και στον κόσμο. Συγχαρητήρια και για την πρόκριση».

Για το ρόστερ: «Το παιχνίδι ήταν απαιτητικό και έπρεπε όλοι να παίξουν μια παραπάνω θέση. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την άμυνα μας και πάνω στον Ομπασοχάν. Έβαλε 30 πόντους. Πήρανε σημαντικά αμυντικά ριμπάουντ. Το ήθελε αυτή η ομάδα και το έδειξε. Είμαστε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έχουν κλειψιματα και εκανελαθη ο αντίπαλος».