Ο Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε στην αμυντική προσήλωση της Εθνικής μας και τόνισε ότι η νίκη ήρθε με αυτόν τον τρόπο. Από εκεί κι έπειτα αναφέρθηκε στην ανάγκη του να μείνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσγειωμένο αλλά και στο να διαχειριστεί σωστά τα δύο επόμενα ματς με τις ΗΠΑ και την Νέα Ζηλανδία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Όλοι προσφέρανε σήμερα. Για την ομάδα μας. Ακόμα και ο Μωραίτης που δεν έπαιξε. Ήμασταν πολύ καλοί στην αμυντική μας προσαρμογή και ήμασταν ουσιαστικοί στο παιχνίδι μας» είπε ο Έλληνας και πρόσθεσε «Η νίκη ήρθε μέσα από την άμυνα. Και για το ανοικτό γήπεδο αλλά και για να επιτεθούμε στις αδυναμίες τους. Παίξαμε και σωστά πάνω στον Ντουβερίογλου».

Για την απώλεια του Μήτογλου είπε: «Μιλάμε για μια πολύ σημαντική απουσία. Και ο ίδιος θα ήθελε να είναι εδώ και να παίζει και να βοηθάει τη χώρα του. Οι συμπαίκτες του του είπαν ότι θα παίξουν και για εκείνο. Εμείς τώρα δεν πρέπει να επαναπαυτούμε.  Οι προπονητές εξήγησαν στους παίκτες ότι πρέπει να κάνουν το κάτι παραπάνω, από αυτό που κάνουν συνήθως. Και το έκαναν. Τώρα εμείς πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και να διαχειριστούμε σωστά τα επόμενα ματς».