Ο Γιάννης Καλαμπόκης παρέθεσε ενδιαφέρουσες δηλώσεις αναφορικά με το Rising Star που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο κόουτς των μικρών Εθνικών ομάδων τόνισε πως η εν λόγω διοργάνωση αποτελεί τη βάση για την Εθνική Παίδων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Στα πέντε αυτά Σαββατοκύριακα θα πάρουμε όσα παιδιά βρίσκονται στον προθάλαμο της Εθνικής Ομάδας, ώστε να πάρουν την ευκαιρία να αγωνιστούν και να μπουν στο πνεύμα της δημιουργίας. Είναι μια διαδικασία μακράς διάρκειας, τριών-τεσσάρων μηνών, προκειμένου το επίπεδο του ανταγωνισμού να είναι κοντά σε αυτό που έχει ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, ίσως και μεγαλύτερο, αφού αντιμετωπίζουν αθλητές δύο χρόνια μεγαλύτερους. Τα παιδιά θα πάρουν εικόνες και πληροφορίες για το τι έχουν να αντιμετωπίσουν.

Το δεύτερο είναι μπουν κάποιες βάσεις και να χτιστεί μια χημεία και μια λειτουργία της ομάδας, ώστε να μην χρειαστεί το καλοκαίρι να αρχίσουμε από το μηδέν. Δεν υπάρχει περίπτωση μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία να ξεφύγει κάτι, η εικόνα του αγώνα είναι η πιο ακριβής άλλωστε. Παράλληλα με κάποια προπονητικά διήμερα και τριήμερα που θα γίνονται όπως και πέρσι, θα έχουμε ακόμη πιο χρήσιμα συμπεράσματα. Έτσι θα φτάσουμε το καλοκαίρι σε μια προετοιμασία έχοντας πλήρη γνώση των παιδιών και τι μπορεί να προσφέρει το καθένα».

Το γκρουπ παιδιών που έχουμε έχει διαφορές με αυτά του 2007, ως προς τις θέσεις και στα χαρακτηριστικά. Πέρσι υπήρχαν κάποια κενά στη στελέχωση και σε θέσεις. Σίγουρα βλέπουμε πράγματα αγώνα με αγώνα. Πολλές φορές δεν μπορούμε να έχουμε ούτε τη στοιχειώδη ομοιογένεια, γιατί κάθε Σαββατοκύριακο μπαίνουν νέα παιδιά διατηρώντας πάντως έναν βασικό κορμό. Ο στόχος, πάντως, είναι να βλέπουμε βήματα προόδου από την πρώτη μέχρι την πέμπτη εβδομάδα και να δώσουμε ευκαιρίες».

Τα Τουρνουά Φιλίας και Ενώσεων βοήθησαν και βοηθούν πάρα πολύ. Βλέπουμε τα παιδιά πώς εξελίσσονται κάθε μήνα ή αντίστοιχα και τη στασιμότητα που ίσως υπάρχει. Το γεγονός ότι επανήλθε αυτό το τουρνουά ενώσεων δίνει την ευκαιρία να τα βλέπουμε σε αγωνιστικές συνθήκες.

Υπάρχει φυσικά και η συνεργασία με το δίκτυο των προπονητών σε όλη την Ελλάδα και έχουμε ενημέρωση και πληροφόρηση για κάθε παιδί. Το Τουρνουά Φιλίας αποτελεί προθάλαμο των εθνικών ομάδων, καθώς αυτά τα δύο χρόνια παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Κάποια παιδιά εξελίσσονται και αλλάζουν σωματικά, βιολογικά, πνευματικά, ενώ κάποια άλλα θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο. Ο καθένας και αυτή τη χρονιά θα έχει την ευκαιρία του να δείξει σε ποιο επίπεδο βρίσκεται και υπό ποια μορφή θα βοηθήσει την ομάδα».