Γάλλοι ξεπέρασαν με τον καλύτερο τρόπο το μουδιασμένο τους ξεκίνημα, στο οποίο βρέθηκαν στο -13 (21-8)  και εν τέλει επιβλήθηκαν των Λιθουανών σε έναν αγώνα που κρίθηκε στο τέλος με ένα ριμπάουντ και 2 βολές του Gobert. Έτσι ανέβηκαν στο 1-1 και μένουν στην διεκδίκηση μίας εκ των πρώτων δύο θέσεων του ομίλου. Αντίθετα οι Λιθουανοί υπέστησαν blackout στο τελευταίο διάστημα του αγώνα και από εκεί που ήλεγχαν τον αγώνα βρέθηκαν πίσω με επτά (64-71) και παρότι προσπάθησαν για την ανατροπή δεν τα κατάφεραν. Έτσι δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την δεύτερη τους ήττα στην διοργάνωση που ενδέχεται να τους στείλει στην τέταρτη θέση του ομίλου.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Evan Fournier, που πέτυχε 27 πόντους και γενικότερα δεν είχε καμία σχέση με τον παίκτη που είδαμε προ διημέρου απέναντι στους Γερμανούς, ενώ έβαλε και μία κρίσιμη βολή στο τέλος. Σημαντική βοήθεια είχε κι από τον Yabuesele με εννιά πόντους, ενώ οι Heurtel και Gobert αν και μέτριοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στα τελευταία λεπτά.

Για τους ηττημένους εξαιρετικός ήταν ο Valanciunas με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, την στιγμή που εξαιρετικός ήταν κι ο Jokubaitis με 14 πόντους, με τον νεαρό άσο της Barcelona να είναι αυτός που πήγε να γυρίσει το ματς. Πολύ καλή εμφάνιση ιδίως στο πρώτο μέρος και για τον Grigonis που πέτυχε 13 πόντους.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι Γάλλοι επανέλαβαν την εμφάνιση απέναντι στην Γερμανία και έδωσε το δικαίωμα στους Λιθουανούς να πάρουν διψήφιο πλεονέκτημα (21-10). Η είσοδος του Fall άλλαξε άρδην τα δεδομένα της αναμέτρησης, αφού απελευθέρωσε τους “τρικολόρ” επιθετικά, ενώ απενεργοποίησε τον πολύ καλό μέχρι εκείνη την ώρα Valanciunas. Με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες του Collet πλησίασαν στο καλάθι με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (25-23).

Ο αγώνας από εκεί κι ύστερα ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τους Γάλλους να ισοφαρίζουν στους 31 πόντους και τον Fournier να είναι ασταμάτητος εκτελεστικά. Το σύνολο του Maksvytis αποσπάστηκε ξανά με έξι (39-33), ωστόσο το συγκρότημα του Collet έκλεισε το ημίχρονο όντας μόλις πίσω με έναν (41-40). Στο δεύτερο μέρος καμία ομάδα δεν μπορούσε να πάρει προβάδισμα πάνω από μία κατοχή με τους Γάλλους να είναι μπροστά με 48-50. Η “Λιέτουβα” επανήλθε στην πρωτοπορία  και πήρε απόσταση έξι πόντων (56-50).

Οι Λιθουανοί εξακολουθούσαν να ελέγχουν την αναμέτρηση (60-54), αλλά οι Γάλλοι έφεραν για ακόμη μία φορά το ματς στα ίσα. Μάλιστα λίγο αργότερα οι “τρικολόρ” με ένα 9-0 πέρασε μπροστά με 64-71 περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος, χάρις σε πέντε πόντου του άφαντου μέχρι τότε Thomas Heurtel. Ο Jokubaitis με τρίποντο έκανε το 67-71, ενώ ο Gobert με follow διαμόρφωσε το 67-73 πριν το τέλος.

Ο Heurtel με 1/2 βολές έκανε το 69-74, όμω2 ο Jokubaitis με τρίποντο κράτησε τους Λιθουανούς στο παιχνίδι (72-74). Ο Fournier έχασε κι αυτός μία βολή στα 7,5” και έδωσε την τελευταία κατοχή στους Λιθουανούς, που μπορούσαν να ισοφαρίσουν με τρίποντο (72-75). Ο Albicy έκανε φάουλ στα 3,7”, ο Brazdeikis έκανε 1/2 (έχασε επίτηδες την δεύτερη) κι ο Gobert πήρε το ριμπάουντ και μετά με 2/2 βολές έδωσε το ροζ φύλλο στην ομάδα του.

Tα δεκάλεπτα: 25-23, 41-40, 56-50, 73-77

Δείτε τα στατιστικά εδώ