Η Λιθουανία ηττήθηκε σε ένα δραματικό στην παράταση από την Ισπανία, με συνέπεια να μείνει εκτός συνέχειας Eurobasket. O προπονητής της ομάδας Kazys Maksvytis αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του στην διοργάνωση, την οποία χαρακτήρισε άσχημη ελέω του αποκλεισμού από τους “16”. Ακόμη τόνισε ότι η εικόνα της ομάδας δεν ήταν κακή, καθώς και στα τέσσερα παιχνίδια που ηττήθηκε το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παραμονής του στον λιθουανικό πάγκο.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πώς να αξιολογήσεις την πορεία μας όταν αποκλειόμαστε τόσο νωρίς; Άσχημα! Δεν υπήρχε αγώνας που παίξαμε άσχημα, αλλά χάσαμε τόσα παιχνίδια στο τέλος. Είναι κρίμα. Έχουμε μια σχετικά νέα ομάδα και δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε τα παιχνίδια, ειδικά στις κρίσιμες στιγμές. Τα γρήγορα φάουλ του Βαλαντσιούνας επηρέασαν το πλάνο μας. Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε έλλειψη ταλέντου. Θεωρώ πως έχουμε αρκετό. Όμως μάλλον μας έλειψε αυτό που έχουν άλλες ομάδες, ότι βρίσκονται μαζί για πολλά χρόνια»

Σε ερώτηση για το μέλλον του στον πάγκο της Λιθουανίας, απάντησε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό, γιατί κι εγώ ο ίδιος δεν είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που φέραμε στο Ευρωμπάσκετ».