Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος με αφορμή το αυριανό (19:00) παιχνίδι της Εθνικής Ομάδας με την Λετονία στα «Δύο Αοράκια»  προέβη σε δηλώσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής ομάδας:

Ξέραμε ότι θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνιστούν με την Εθνική. Οι συνθήκες όμως δεν είναι οι καλύτερες και δεν μπορεί να γίνει αυτό με όλους. Είχαμε την ατυχία με τον Αγραβάνη, αλλά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τα παιδιά που είναι εδώ. Η προσπάθεια που έχουν κάνει είναι συγκινητική και θα έρθουν για να παλέψουν και να δώσουν το 100%. Αυτό είναι μια υπόσχεση από μας.

Η επικοινωνία με τον coach Ιτούδη είναι καθημερινή, πολλές φορές τη μέρα. Υπάρχει θέληση από τον κόουτς να είναι εδώ. Γνωρίζει τα πάντα, έστω και εξ αποστάσεως με όσες δυσκολίες συνεπάγεται αυτό, αλλά είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής και είναι σίγουρο ότι θα έρθει κι αυτός να δώσει τον αγώνα του. Θέληση οπωσδήποτε υπάρχει και από τον Νικ Καλάθη, αλλά δεν είναι εύκολο γιατί παίζει σήμερα και πρέπει να ταξιδέψει. Υπάρχουν κάποιες ώρες για να το σκεφτούμε και να το δούμε. Δεν θέλουμε να βάλουμε σε κίνδυνο το παιδί, πάνω από όλα είναι η υγεία του. Θα το δούμε όμως.

Ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Ο κόσμος εδώ είναι ένθερμος, μπασκετικός και οι παίκτες μας περιμένουν πώς και πώς να παίξουν. Θα είναι τεράστια η βοήθεια του κόσμου”.