Την πρώτη της νίκη στο τουρνουά πέτυχε η Κροατία, η οποία αν και δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα με τεράστια άνεση και να ξεπεράσει με τον καλύτερο τρόπο την χθεσινή ήττα από την Ελλάδα. Την διαφορά για το σύνολο του Mulaomerovic έκανε ένα επιμέρους 2-17 στα πρώτα πέντε λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, το οποίο μετέτρεψε το 31-37 του ημιχρόνου σε 33-54, ενώ το σκορ της περιόδου ήταν 9-35! Από εκεί και έπειτα οι νικητές χαλάρωσαν, και λίγο πριν το τέλος η διαφορά έπεσε κάτω από τους 20 πόντους αν κι είχε φτάσει ακόμη και τους 35 (40-75).

Αντίθετα οι Βρετανοί με την εικόνα τους στο πρώτο εικοσάλεπτο έδειξαν ότι δεν θα είναι εύκολη λεία για τους Κροάτες, ωστόσο στην συνέχεια εμφάνισαν τις παθογένειες του χθεσινού αγώνα με την Ουκρανία κι έτσι μοιραία γνώρισαν την δεύτερη τους ήττα σε δύο αγώνες, κάτι που σημαίνει ότι οι πιθανότητες πρόκρισης στα νοκ-αουτ μειώνονται αισθητά, ειδικότερα από την στιγμή που υπολείπονται δύο αγώνες με τα μεγάλα φαβορί του ομίλου (Ελλάδα κι Ιταλία).

Για τους νικητές διακρίθηκε η τριπλέτα Bogdanovic – Zubac- Saric με 15 πόντους έκαστος, με τους δύο ψηλούς μάλιστα να μαζεύουν από 6 και 8 ριμπάουντ αντίστοιχα. Μάλιστα αφού καθάρισε το ματς η τριάδα αυτή αποσύρθηκε στον πάγκο, ενώ το αρνητικό έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Matkovic που εκ πρώτης όψεως δεν είναι κάτι σοβαρό. Από τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ήταν ο Hesson με 18 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Whealan με 12 πόντους και 4/5 σουτ.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 31-37, 40-72, 65-86

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ