Σεισμό στην ελληνική αγορά προκαλεί η NIKE και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας που έχει… γονατίσει τα πάντα και έχει προκαλέσει οικονομικό τσουνάμι που έχει χτυπήσει τους πάντες επιφέροντας κολοσσιαίες οικονομικές ζημιές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «sofokleousin.gr» ο αθλητικός κολοσσός μετά την απόφασή του να κλείσει 22 καταστήματα και τα κεντρικά του γραφεία στην Ελλάδα, διακόπτει, σύμφωνα με το «sofokleousin.gr», από 31/5/2022 την απευθείας συνεργασία με τις ελληνικές επιχειρήσεις λιανικής!

Η διάθεση έτσι των προϊόντων της εταιρείας στην ελληνική αγορά θα γίνεται μέσω ψηφιακών καναλιών (Nike.com και Nike apps), των ελάχιστων καταστημάτων της που θα παραμείνουν εν λειτουργία και μικρού αριθμού «στρατηγικών συνεργατών».

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει κατ’ αρχάς τεράστιες ζημιές στα καταστήματα αυτά. Σημαίνει ότι εκατοντάδες ή χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν στον δρόμο. Σημαίνει απώλειες στην ελληνική οικονομία και στον ελληνικό προϋπλογισμό μέσω των εσόδων ΦΠΑ.

Η στάση της ΝΙΚΕ θα προκαλέσει άλλο ένα «σεισμό» στην ήδη κλυδωνιζόμενη και εύθραυστη ελληνική οικονομία. Θα δημιουργήσει άλλο ένα τεράστιο κύμα ανέργων. Θα προκαλέσει μαύρες τρύπες σε πολλές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα «sofokleousin.gr», μετά από 35 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, όπου εισήλθε και καθιερώθηκε μέσω της εταιρείας Elmec Sport, η ΝΙΚΕ αλλάζει εμπορική στρατηγική, αφήνοντας  επί ξύλου κρεμάμενες» εκατοντάδες ελληνικές  επιχειρήσεις που βάσιζαν τον τζίρο τους στα προϊόντα της.

Μετά την απόφαση της να κλείσει 22 καταστήματα και τα κεντρικά γραφεία της στην Ελλάδα, η ευρωπαϊκή θυγατρική της NΙΚΕ («NΙΚΕ European Operations Netherlands -NEON) ενημέρωσε τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης με τις οποίες συνεργάζεται στην Ελλάδα ότι από 31/5/2022 διακόπτεται η συνεργασία.

Η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι τα προϊόντα της θα συνεχίζουν να διατίθενται στην ελληνική αγορά μέσω των ψηφιακών καναλιών της ΝΙΚΕ (Nike.com και Nike apps), των ελάχιστων καταστημάτων της που θα παραμείνουν ανοιχτά στην χώρα μας και ενός μικρού αριθμού «στρατηγικών συνεργατών».

Η κίνηση αυτή βάζει «μπουρλότο» σε 300 ελληνικές επιχειρήσεις και εταιρίες που πλέον δεν θα μπορούν να κάνουν απευθείας παραγγελίες από την ΝΙΚΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «sofokleousin.gr» οι επιχειρηματίες που θα υποστούν τις οικονομικές συνέπειες της απόφασης της ΝΙΚΕ θέλουν να προσφύγουν στα δικαστήρια.

ΠΗΓΗ: www.sofokleousin.gr