Φτάσαμε αισίως στα Προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ασίας. Πλεόν, γνωρίζουμε ορισμένες χώρες που από τώρα έχουν τσεκάρει ήδη το εισιτηριό τους για το Παρίσι.

Συγκεκριμένα, ΗΠΑ και Καναδάς κέρδισαν απο χθες την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου χρόνου και προστέθηκαν δίπλα σε Νότιο Σουδάν, Ιαπωνία, Αυστραλία και φυσικά την οικοδέσποινα Γαλλία.

Όπως γίνεται αντιληπτό, Ιταλία, Λετονία, Σερβία, Γερμανία, Σλοβενία και Λιθουανία, που βρίσκονται επίσης στους “8” του MundoBasket, θα παλέψουν για τα δύο τελευταία εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, τα οποία αντιστοιχούν στην Ευρώπη.

Αναλυτικά οι χώρες που θα δηλώσουν σίγουρα παρών στο Παρίσι το 2024:

ΗΠΑ, Καναδάς (από Αμερική)

Ιαπωνία (από Ασία)

Αυστραλία (από Ωκεανία)

Νότιο Σουδάν (από Αφρική)

Τέλος, εκκρεμούν τέσσερα εισιτηρία τα οποία θα γίνουν γνωστά μέσω των τεσσάρων προ-Ολυμπιακών Τουρνουά στα οποία θα συμμετάσχουν:

16 ομάδες από την κατάταξη του MundoBasket (όχι οι 16 καλύτερες, αλλά αυτές που απέμειναν μετά την πρόκριση των 7 ομάδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για αυτό είναι σημαντικοί οι αγώνες κατάταξης 17-32).
5 ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους από τα προπροολυμπιακά τουρνουά (Κροατία, Πολωνία, Καμερούν, Μπαχάμες, Μπαχρέιν)
3 που θα προκύψουν είτε μέσω wild card είτε μέσω της θέσης τους στην παγκόσμια κατάταξη.