Οι Πολωνοί ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στις λεπτομέρειες απέναντι στους Ουκρανούς (94-86) σε ένα χορταστικό επιθετικά παιχνίδι, με συνέπεια να πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά, κάτι που συνιστά τεράστια επιτυχία. Βέβαια εκεί το έργο τους θα είναι δύσκολο, καθώς θα αντιμετωπίσουν την αμυνόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία. Στον αντίποδα οι παίκτες του Bagatskis πλήρωσαν την κάκιστη αμυντική τους λειτουργία αλλά και την μέτρια εκτελεστικά μέρα του Mykhailiuk ( 12 πόντοι και 4/14 σουτ, ενώ έχασε και κρίσιμο lay up που θα φέρνε το ματς στην ισοπαλία) κι έτσι δεν μπόρεσαν να πάρουν το εισιτήριο για την οκτάδα, αν κι προερχόντουσαν από την δεύτερη θέση του ομίλου τους.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο συνήθης ύποπτος Mateusz Ponitka με 22 πόντους, οκτώ ριμπάουντ κι έξι ασίστ, με τον νέο παίκτη της Reggio Emilia να ανεβάζει στροφές στο δεύτερο μέρος. Αυτός όμως που κράτησε επιθετικά τους νικητές στο πρώτο μέρος ήταν ο Slaughter που σημείωσε 24 πόντους και μοίρασε τέσσερις ασίστ, την στιγμή που κι ο Balcerowski βοήθησε σημαντικά με άλλους 14 πόντους.

Για τους Ουκρανούς ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Sanon με 13 πόντους και 8 ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Bobrov με 15 πόντους. Ο Pustovyi αν κι αγωνίστηκε λίγο σημείωσε 13 πόντους με 6/6 σουτ, ενώ οι ηγέτες της ομάδας Mykhailiuk και Len έμειναν σε ρηχά νερά, με αποτέλεσμα το σύνολο του Bagatskis να μην μπορέσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από μία αξιοπρεπή ήττα.

Οι Πολωνοί ήταν αυτοί που ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση, καθώς πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (0-5). Οι Ουκρανοί  στην συνέχεια ισορρόπησαν (10-10), αλλά οι παίκτες του Μilicic χάρις στην εξαιρετική εμφάνιση στου Slaughter (11 πόντοι), πήραν αέρα έξι πόντων (16-22), με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 21-24 υπέρ τους.

 

Το μοτίβο του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στην συνέχεια με τους Πολωνούς να έχουν μία βραχεία κεφαλή (31-35) και τους Ουκρανούς να βρίσκονται πάντα δυναμικά μέσα στο παιχνίδι.  Κάπου εκεί το συγκρότημα του Bagatskis έτρεξε ένα επιμέρους 13-2 και ξέφυγε για πρώτη φορά με επτά πόντους (44-37), έχοντας ως x-factor τον Bobrov με 13 πόντους. Οι Πολωνοί κατάφεραν να πάρουν το momentum του αγώνα πίσω και πλησίασαν στους τρεις με την λήξη του ημιχρόνου (45-42).

Ουκρανοί ήταν μονίμως στην πρωτοπορία του σκορ, ωστόσο οι Πολωνοί παρέμεναν πολύ κοντά τους (53-51). Με hook του Pystovyi η Ουκρανία ισοφάρισε το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της (59-52), όμως η αντίδραση των αντιπάλων τους ήταν κάτι παραπάνω από άμεση (59-59). O αγώνας είχε και στα εναπομείναντα λεπτά της τρίτης περιόδου τον χαρακτήρα ντέρμπι με τους Πολωνούς να πηγαίνουν με +2 (67-69) στην τελική ευθεία του αγώνα.

Οι άμυνες είχαν χαλαρώσει αρκετά με τις δύο ομάδες να σκοράρουν αρκετά εύκολα και τους Πολωνούς να παραμένουν στην πρωτοπορία. Μία τρίποντη βόμβα του Sokolowshki και άλλη μία του Ponitka έστειλαν την διαφορά στους 9 (78-87) πόντους για το σύνολο του Milicic στα 4′ πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Οι Ουκρανοί δεν τα παράτησαν και με καλάθι του Mykhailiuk μείωσαν στους τρεις πόντους (84-87) στα 90”. Οι Ουκρανοί εξακολουθούσαν να ροκανίζουν το προβάδισμα των Πολωνών (86-88), αλλά στην συνέχεια ο Mykhailiuk  αστόχησε σε lay up κι ο Slaughter με 2/2 βολές έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα του (87-91) στα 30”. Ο Sanon αστόχησε σε τρίποντο και πλέον η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη για την ομάδα του.

 

 

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 45-42, 67-69, 86-94

Δείτε τα στατιστικά  εδώ