Τον απολογισμό του χάλκινου μεταλλίου της Εθνικής Νέων Ανδρών έκανε ο προπονητής της ομάδας Κώστας Παπαδόπουλος.

Συγκεκριμένα, μίλησε για την όλη πορεία, τις δυσκολίες που συνάντησε αλλά και για το επίπεδο του Eurobasket U20.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΣΕΠΚ:

“Όταν ξεκινήσαμε την προετοιμασία, λίγοι πίστευαν ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να κάνει μια διάκριση. Η Εθνική Νέων Ανδρών είχε αρκετά χρόνια να κατακτήσει μετάλλιο και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Αυτό το μετάλλιο αποτελεί επιβράβευση των παικτών, που με μεγάλη αφοσίωση και θυσίες, ακολούθησαν ένα απαιτητικό πρόγραμμα προπόνησης. Αποτελεί μια απόδειξη τι μπορεί να πετύχει ένα σύνολο, όταν λειτουργεί ως ομάδα, εντός κι εκτός γηπέδου. όταν αγωνίζονται ο ένας για τον άλλον, δεσμεύονται σε έναν κοινό στόχο, δεν τα παρατάνε ποτέ και διατηρούν τη μαχητικότητα σε υψηλά επίπεδα, σε κάθε αγώνα. Όλα όσα ζήσαμε φέτος ήταν το αποτέλεσμα μιας σπουδαίας ομαδικής προσπάθειας, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και γι αυτό αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια.

Το EuroBasket είναι μια διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων, με την πλειονότητα των αθλητών που συμμετέχουν να διαθέτουν μεγάλα μεγέθη, αθλητικές ικανότητες και αγωνιστικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου, με σημαντικό χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Η δική μας γενιά δεν διέθετε παρόμοια αθλητικά προσόντα και μεγέθη, ούτε τις αντίστοιχες αγωνιστικές παραστάσεις σε πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου. Γι αυτόν τον λόγο, για να αποκτήσουν αγωνιστικό ρυθμό, η συμμετοχή τους σε όσο το δυνατόν περισσότερα φιλικά παιχνίδια ήταν απαραίτητη”.

Οι ομάδες που αγωνίζονται κάθε χρόνο, στην πρώτη κατηγορία, απαρτίζονται από ταλαντούχους παίκτες, που χαρακτηρίζονται για την αγωνιστικότητά τους. Είναι έτσι δομημένη η διοργάνωση, που μια κακή μέρα, ένα άστοχο σουτ, μπορεί να σου στερήσει την είσοδο στην τετράδα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η Ισπανία, που πέρσι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και φέτος τερμάτισε στη δέκατη θέση. Πάντα σε αυτές τις διοργανώσεις, ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός”.