Ο κύκλος του Svetislav Pesic φαίνεται πως κλείνει στην Εθνική Σερβίας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δηλώσεις του θα αποχωρήσει μετά το πέρας της προσεχούς Ολυμπιάδας μιλώντας παράλληλα και για κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Σερβικό μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Μιλάω για το μέλλον. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες κάποιος άλλος προπονητής θα έρθει στην θέση μου. Μετά από αυτόν θα ακολουθήσουν άλλοι.

Δεν νομίζω ότι έχουμε μία πυραμίδα ανταγωνισμού όπου αποτελεί προτεραιότητα η παραγωγή παικτών. Έχουμε Σέρβους παίκτες σε όλες τις λίγκες που δεν έχουν προοπτική ώστε να επανδρώσουν τις μεγάλες ομάδες μας και την εθνική ομάδα. Σε ένα-δύο χρόνια η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας λογικά θα πάρουν πρόσκληση από την EuroLeague και θα γίνουν μέτοχοι. Αυτό θα γίνει 100%. Τι θα κάνουμε τότε;

Δεν χρειάζεται οι ομάδες μας να παίζουν στην Αδριατική Λίγκα. Δεν λέω να την ακυρώσουμε την λίγκα. Αλλά πρέπει να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε. Να έχουμε μία επαγγελματική σερβική λίγκα. Τώρα όμως, τώρα. Μόλις ολοκληρωθεί ο Ολυμπιακός κύκλος. Πριν ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτίζαν εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στην EuroLeague”.