Ο Svetislav Pesic τόνισε αρχικά ότι το σύστημα της διοργάνωσης είναι σκληρό επομένως είναι αρκετά δέκα άσχημα λεπτά, για να μείνεις εκτός. Στην συνέχεια επσήμανε ότι έχει συνηθίσει να ακούει σκληρή κριτική ακόμη και στις επιτυχίες της ομάδας, ωστόσο τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να απαοδομήσει όλη την προσπάθεια της ομάδας εξαιτίας ενός κακού δεκαλέπτου με την Ιταλία. Τέλος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τον τρόπο δουλειάς του και σκέψης του, αφού πάντα θα είναι πιστός σε άτομα που θα έχουν ως πρώτο μέλημα το μπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το σύστημα της διοργάνωσης είναι σκληρό και δέκα κακά λεπτά ήταν για μας αρκετά για να αποκλειστούμε. Ήταν μεγάλη η απογοήτευση για μας και είμαστε όλοι πολλοί στενοχωρημένοι. Ξέρουμε πολύ καλά πόσο απογοητεύσαμε τον κόσμο μας. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, είχαμε πολλές απουσίες, αλλά η ομάδα εξελίχθηκε, έδειξε χαρακτήρα και δεν έψαξε δικαιολογίες. Γι’ αυτό είμαι περήφανος που συμμετείχα με αυτή τα παιδιά σε αυτή τη διαδικασία, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι

«Δεν είναι η πρώτη φορά που μου ασκούν σκληρή κριτική ή με βρίζουν, έχω συνηθίσει πια. Έχει συμβεί και στη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ του 2001 ή του Παγκοσμίου του 2002 που τα κατακτήσαμε. Όλα αυτά δεν με απασχολούν, γιατί ξέρω από πού προέρχονται και με ποια κίνητρα. Οι κριτικές αυτές, οι αποδομήσεις και οι ύβρεις μιλούν περισσότερο για αυτούς που τις κάνουν. Εγώ, από την άλλη, είμαι πάντα μπροστά από τους παίκτες και την ομάδα μου. Δεν θα επιτρέψω να διαγράψουν κάποιοι ό,τι κάναμε για δέκα κακά λεπτά απέναντι στην Ιταλία. Και-για να είμαι ξεκάθαρος-δεν πρόκειται να εγκαταλείψω ποτέ τις αρχές μου στον τρόπο δουλειάς, στην επιλογή των παικτών και των συνεργατών μου. Θα είμαι πάντα πιστός σε ανθρώπους που έχουν ως στόχο μόνο το μπάσκετ».