Η μεγάλη ώρα έφτασε, αφού σε λίγες ώρες από τώρα ξεκινάει το Ευρωμπάσκετ, το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Στην εν λόγω διοργάνωση υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες, ενώ δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για το χρυσό. Μάλιστα πολλές από τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στην εν λόγω διοργάνωση διαθέτουν στο ρόστερ τους NBAer, που θα της δώσουν περαιτέρω αίγλη. Βέβαια αρκετές από αυτές έχουν σημαντικές απώλειες, ωστόσο οι συνθέσεις τους παρεμένουν ισχυρές και σίγουρα μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σήμερα ανοίγει η αυλαία του Ευρωμπάσκετ έπειτα από πέντε χρόνια με έξι παιχνίδια στον πρώτο και τον δεύτερο όμιλο .

Πρώτος όμιλος (Τιφλίδα)

Το πρώτο ματς της διοργάνωσης είναι το Ισπανία – Βουλγαρία στις 14:30 για τον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης, με τους Ίβηρες να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα απέναντι στην παρέα του Vezenkov, άσχετα αν είναι πολύ αλλαγμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στην συνέχεια η Τουρκία με τον Ergin Ataman στον πάγκο θα κοντραριστεί με το Μαυροβούνιο, το οποίο είναι πιο αδύναμο από τους Τούρκους, την στιγμή που καλέιται να διαχειριστεί και την σημαντική απώλεια του Nikola Vucevic. Για τους Βαλκάνιους θα πρωτοεμφανιστεί σε μεγάλο τουρνουά ο νατουραλιζέ Kendrick Perry, που την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό. Ακόμη το σημερινό πρόγραμμα του εν λόγω ομίλου ολοκληρώνεται με τον αγώνα της οικοδέσποινας Γεωργίας με το Βέλγιο, με το σύνολο του Ηλία Ζούρου να αγωνίζεται χωρίς το μεγάλο της αστέρι Tornike Shengelia, αλλά να θέλει να εκκινήσει με το δεξί στην διοργάνωση μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό της.

Δεύτερος όμιλος (Κολωνία)

Με διαφορά ο πιο ενδιαφέρον όμιλος του Ευρωμπάσκετ, καθότι διαθέτει τέσσερις πολύ ισχυρές ομάδες όπως η Γαλλία, η Σλοβενία, η Λιθουανία κι η Γερμανία. Τον όμιλο κλείνουν η επικίνδυνη Βοσνία κι η Ουγγαρία, που αναμένεται να βασιστεί πάνω στον άσο της Real Madrid Adam Hanga. Το σημερινό πρόγραμμα περιέχει δύο μεγάλα ντέρμπι με το ξεκίνημα να γίνεται με το Σλοβενία – Λιθουανία στις 18:15. Η παρέα των Doncic και Dragic έχει βλέψεις για το back 2back, ενώ από την άλλη το συγκρότημα του Maksvytis θέλει να κάνει την ζημιά  μέσω των δίδυμων πύργων της Sabonis – Valanciunas. Στις 21:30 το σημερινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση της Γαλλίας με την οικοδέσποινα Γερμανία, με τους παίκτες του Collet να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά τους Γερμανούς να είναι πάντα επικίνδυνοι, κάτι το οποίο αποδείχθηκε και στην αναμέτρηση απέναντι στους Σλοβένους για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπελλου. Τέλος ο ο όμιλος αυτός ξεκινά με την “κόντρα” των δύο μεγάλων αυτσάιντερ του, με τους Βόσνιους των Nurkic και Musa να έρχονται αντμέτωποι με την Ουγγαρία του Hanga και τις δύο ομάδες να θέλουν πάση θυσία την νίκη για να έχουν ορισμένες ελπίδες να πραγματοιήσουν μία μεγάλη υπέρβαση και να προκριθούν στην φάση των “16”.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

14:30 Ισπανία – Βουλγαρία
15:30 Βοσνία – Ουγγαρία
17:15 Τουρκία – Μαυροβούνιο
18:15 Σλοβενία – Λιθουανία
20:00 Βέλγιο – Γεωργία
21:30 Γαλλία – Γερμανία