Η Εθνική μας ομάδα Γυναικών μπαίνει τη Πέμπτη στη διαδικασία των Παραθύρων ενόψει του Eurobasket 2025. Πρώτος αντίπαλος η Ιταλία και το Αντιπροσωπευτικό μας Συγκρότημα θέλει να ξεκινήσει με το δεξί ακόμα και αν η πρόκριση είναι εξασφαλισμένη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Άννα-Μαρία Σταμολάμπρου τόνισε την ιδιαιτερότητα των Παραθύρων αλλά και τη δυσκολία του αντιπάλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Η Εθνική μαζεύτηκε και πάλι και τα συναισθήματα είναι χαρά και ανυπομονησία. Παρά την πρόκριση που έχουμε εξασφαλίσει ως διοργανωτές του Ευρωμπάσκετ 2025 για εμάς δεν αλλάζει κάτι από άποψη αγωνιστικής ετοιμότητας.

Θα κοιτάξουμε να κάνουμε νίκες, οι οποίες είναι σημαντικές για τα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ.

Πάντα τα παράθυρα είναι ιδιαίτερα. Οι περισσότερες αθλήτριες έχουμε έρθει από αγώνες για την Ευρώπη και τα εγχώρια πρωταθλήματα και είμαστε επιβαρυμένες. Η αλήθεια είναι ότι από το καλοκαίρι έχουμε θέσει τις βάσεις στο παιχνίδι μας και πλέον προσπαθούμε να προσθέσουμε κάποιες πινελιές.

Το να αγωνίζεσαι στην χώρα σου είναι τιμητικό από μόνο του. Μιλάμε για μια διοργάνωση που θα διεξαχθεί σε κάτι περισσότερο από ενάμισι χρόνο και όλες οι αθλήτριες θα δουλέψουμε και θα παλέψουμε για μια θέση 12άδα.

Φυσικά είναι ξεχωριστό το γεγονός που το Ευρωμπάσκετ θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Θέλουμε να επωφεληθούμε και το βασικό είναι να διαφημιστεί το μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας».