Το 2ο Super Cup της Basket League μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως το τουρνουά των… πρώην, αφού συνολικά αυτό το διήμερο (25/26-9) στην Πάτρα βρίσκονται 15 παίκτες που έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον σε μία από τις έτερες 3 ομάδες του θεσμού!

Άτυπος πρωταθλητής είναι ο Παναθηναϊκός -που έκανε τα εύκολα δύσκολα χθες κόντρα στο Λαύριο, αλλά εν τέλει άρπαξε το πρώτο διαθέσιμο εισιτήριο για το μεγάλο τελικό- με 6 εν γένει αθλητές που στο παρελθόν έχουν περάσει από ΑΕΚ, Προμηθέα και Λαύριο, και την Ένωση να ακολουθεί με 5.

Ταυτόχρονα, η ΑΕΚ είναι ο σύλλογος που τους περισσότερους… φιλικούς «εχθρούς», αφού εν γένει υπάρχουν 9 πρώην παίκτες της στο Super Cup, με τους 5 εξ αυτών να είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τον χθεσινό (25/9) της αποκλεισμό, πετυχαίνοντας 49 κοινούς (από τους 88) πόντους.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν συνολικά και 4 αθλητές που έχουν από τουλάχιστον δύο συλλόγους της διοργάνωσης, με τους Νίκο Γκίκα, Λεωνίδα Κασελάκη και Jerai Grant να έχουν θητεία σε ΑΕΚ και Προμηθέα, και τον Χάρη Γιαννόπουλο σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι… πρώην του Super Cup:

 

Προμηθέας

Kendrick Ray (ΑΕΚ)
Νίκος Ρογκαβόπουλος (ΑΕΚ)
Jerai Grant (ΑΕΚ, Προμηθέας)
Νίκος Γκίκας (ΑΕΚ, Προμηθέας)
Χάρης Γιαννόπουλος (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός)

 

ΑΕΚ

Γιώργος Μπόγρης (ΠΑΟ)

 

ΠΑΟ

Howard Sant- Roos (ΑΕΚ)
Daryl Macon (ΑΕΚ)
Βασίλης Καββαδάς (ΑΕΚ)
Λεωνίδας Κασελάκης (Προμηθέας, ΑΕΚ)
Λευτέρης Μαντζούκας (Προμηθέας)
Jehyve Floyd (Προμηθέας)

 

Λαύριο

Δημήτρης Κακλαμανάκης (ΑΕΚ)
Νίκος Περσίδης (ΠΑΟ)
Πέτρος Γερομιχαλός (Προμηθέας)