Ο Thomas Walkup φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής ομάδα και είναι έτοιμος να δηλώσει παρών στη προσπάθεια της στο Προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στο πλαίσιο αυτό έκανε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ και τόνισε πως νιώθει υπερήφανος και πως βρίσκεται στο σπίτι του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, πραγματικά. Η ομοσπονδία πήρε μια μεγάλη απόφαση να με δεχτεί εδώ και να είμαι στην Εθνική ομάδα. Ξέρω πως δεν ήταν κάτι που αποφάσισαν με ευκολία και εγώ αντιμετωπίζω αυτή την πρόσκληση με μεγάλη περηφάνια.

Σίγουρα θα με βοηθήσει στη γρήγορη προσαρμογή μου ότι συναντώ πολλά γνώριμα πρόσωπα. Συναντήθηκα πριν αρχίσει η προετοιμασία με τον κόουτς Ιτούδη, τον οποίο γνωρίζω καλά έχοντας αντιμετωπίσει τις ομάδες του τα τελευταία 5-6 χρόνια στην Ευρωλίγκα. Υπάρχουν επίσης εδώ πολλοί συμπαίκτες μου από τον Ολυμπιακό, όπως ο Παπανικολάου ή ο Λούντζης. Ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου.

Ξέρω ότι οι Έλληνες είναι πολύ περήφανοι για την Εθνική ομάδα και περιμένω ότι το ΟΑΚΑ θα είναι γεμάτο στα φιλικά μας παιχνίδια. Θα δώσουμε δυνατούς αγώνες που είναι απαραίτητοι για να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Δεν έχει τόση σημασία αν κερδίζεις ή χάνεις στα φιλικά, όσο να προετοιμάζεσαι και να βελτιώνεσαι. Η περίοδος προετοιμασίας είναι σύντομη, τα φιλικά έρχονται γρήγορα και είμαστε έτοιμοι γι’ αυτά“.