Ο Scottie Wilbekin μίλησε για την μη συμμετοχή του στο Προ – Προολυμπιακό τουρνουά με την φανέλα της Τουρκίας και τόνισε ότι όσα ισχυρίστηκε η Ομοσπονδία γι’ αυτόν ήταν ανακρίβειες. Από εκεί κι έπειτα ανέφερε ότι ήθελε να λύσει το εν λόγω θέμα με τον Ataman πρόσωπο με πρόσωπο στο τουρνουά της Ρόδου, ωστόσο ούτε εκεί βρέθηκε κάποια λύση μεταξύ τους. Τέλος επεσήμανε ότι θέλει να ξαναφορέσει την φανέλα της Εθνικής Τουρκίας σε περίπτωση που τον ξανακαλέσουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα παρουσίασε η τουρκική ομοσπονδία. Ήμουν σε επαφή με τους ανθρώπους της εθνικής ομάδας. Μίλησα με όποιον προσπάθησε να με προσεγγίσει, δεν είχα εξαφανιστεί.

Απάντησα κάθε φορά που χτύπησε το τηλέφωνό μου. Τους εξήγησα πώς έχει η κατάσταση. Χρειαζόμουν χρόνο για αποκατάσταση. Μετά η κατάσταση έφυγε εκτός ελέγχου. Ήταν μια άτυχη στιγμή για τις δυο πλευρές. Δεν είναι καλό για την Τουρκία, ούτε για μένα και τον Σέιν Λάρκιν.

Μίλησα στη Ρόδο με τον Αταμάν για όσα είπε για μένα. Ήταν ανακρίβειες. Ήθελα να λύσω το πρόβλημα μαζί του πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν μου αρέσει όταν κάποιος μιλάει δημόσια για τον χαρακτήρα μου. Στο τέλος, συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Αν είμαι υγιής και με καλέσουν, θέλω να παίξω ξανά για την Εθνική Τουρκίας”.