Το Παγκόσμιο Κύπελλο σταδιακά φτάνει προς το τέλος του και το επόμενο μεγάλο ραντεβού είναι το Προ-Ολυμπιακό Τουρνουά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ανδρέας Ζαγκλής έκανε δηλώσεις τονίζοντας πως οι κανονισμοί δεν υποχρεώνουν τους ιθύνοντες να απλώσουν τα τουρνουά σε τέσσερις ηπείρους.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Εξαρτάται από τους υποψηφίους και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτή είναι η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα. Οι κανονισμοί δεν μας υποχρεώνουν να “απλώσουμε” τα τέσσερα τουρνουά. Σε επίπεδο πολιτικής θα ήταν καλό να τα “απλώσουμε” αν έχουμε υποψηφιότητες από αρκετές ηπείρους, αλλά πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δούμε ποιες υποψηφιότητες έχουμε, όπως επίσης ποιες συνθήκες.

Τα Προολυμπιακά δεν ‘πρέπει’ να μοιαραστούν σε κάθε ήπειρο. Εξαρτάται από τις υποψηφιόητες. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε κάτι. Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχουν υπάρξει wild-cards, οπότε δεν μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή σε ένα Προολυμπιακό τουρνουά, ζητώντας να το διοργανώσεις. Οι 24 ομάδες είναι καθορισμένες. Από μία επιχειρηματική σκοπιά, μπορείτε να μου πείτε ότι αυτό δεν είναι έξυπνο, όμως το Διοικητικό Συμβούλιο είναι ξεκάθαρο. Δίνουμε προτεραιότητα στο αγωνιστικό κομμάτι και όχι στο επιχειρηματικό. Δίνουμε έμφαση στο αγωνιστικό κομμάτι και όχι στις wild-cards και στις ομάδες που μπορούν να μπουν στη διοργάνωση από το ‘παράθυρο’».