Συνέντευξη μετά τον τελικό, την άνοδο στην Α’ Κατηγορία και την ήττα από τη Σουηδία παραχώρησε η συνεργάτης του Τάκη Μπακογεώργου, Τούλα Καλέντζου.

Η Εθνική Ελλάδος Κορασίδων τερμάτισε στη δεύτερη θέση μετά την ήττα από τη Σουηδία στον τελικό. Η άνοδος στην Α’ Κατηγορία, που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος, επετεύχθη. Παρόλα αυτά υπάρχει και μια πικρία για την ήττα στον τελικό. Μετά το παιχνίδι η Καλέντζου μίλησε για την διπλή εκπροσώπηση στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά, για την Εθνική Γυναικών, για τα ανάμεικτα συναισθήματα και για την Εβίνα Μάλτση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Καλέντζου:

Αρχικά δήλωσε: «Δυστυχώς έτυχε την κακή μας εμφάνιση να την κάνουμε στο τελευταίο παιχνίδι. Η ομάδα όμως βρίσκεται στην Α’ Κατηγορία. Αυτός ήταν και ο στόχος μας ερχόμενοι εδώ. Τα έκαναν τεράστια προσπάθεια, δούλεψαν πάρα πολύ, ήταν προσηλωμένες στον στόχο από την αρχή και ξέραμε γιατί έχουμε έρθει εδώ. Από τον πρώτο ως τον τελευταίο της αποστολής. Κλείσαμε το τουρνουά με 7-1 και θεωρώ πως παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ στο τουρνουά και είναι κάτι που δεν αμφισβητείται»

Για την διπλή εκπροσώπηση στην καλύτερη πεντάδα: «Ναι, είχαμε διπλή εκπροσώπηση, ενώ και η MVP ήταν από την ελληνική ομάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο, αλλά και σε όλη την ομάδα. Έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε από τις 23 Ιουλίου ως σήμερα μαζί και είμαστε όλοι μια οικογένεια. Αυτή η ομάδα αξίζει να παίζει στην Α’ Κατηγορία και έδειξε πιστεύω πως άξιζε και φέτος να είναι εκεί».

Για τα ανάμεικτα συναισθήματα στον τελικό: «Έκλαιγαν τα περισσότερα μετά το παιχνίδι. Ήθελαν το χρυσό και τους πείραξε η δεύτερη θέση. Είναι παιδιά και τα συναισθήματα είναι έντονα και σε πολλές περιπτώσεις αλλάζουν και γρήγορα. Τους μιλήσαμε στα αποδυτήρια όλοι, τους είπαμε πως πρέπει να είναι περήφανες για ότι κατάφεραν και για το ότι πέτυχαν το στόχο της ανόδου».

Για την παρουσία των κοριτσιών στην Εθνική Γυναικών κάποια στιγμή στο μέλλον: «Δεν ξέρω.  Ίσως να έχω γίνει κουραστική ή και γραφική… Τους το είπα σε πόσα μίτινγκ. Όσο κι αν μπορεί να τις βαραίνει αυτό, είναι η γενιά που μπορεί να ανεβάσει όλες τις ομάδες της ηλικίας τους. Είναι κάτι που θα έχει αντίκτυπο όταν θα είναι σε λίγα χρόνια στην Εθνική Γυναικών. Θα πρέπει κι αυτές να κρατήσουν το γυναικείο μπάσκετ ψηλά, με σοβαρότητα και δουλειά. Αυτές θα παραλάβουν τη σκυτάλη».

Για την Εβίνα Μάλτση. Η οποία έφτασε τους 3.000 πόντους: «Να είναι γερή και δυνατή και να φτάσει στους 10.000 πόντους! Αυτό της ευχήθηκα. Με την τρέλα που έχει για το μπάσκετ και την Εθνική Ομάδα μπορεί να μας εκπλήξει όλους! Είνα παράδειγμα… Έχει δύναμη ψυχής. Γνωριζόμαστε από 15 χρονών και όλο αυτό της αξίζει!»