Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Εσκαθ κ. Δημήτρη Ντούγκου ο ΑΟΤ έβγαλε ανακοίνωση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Χθες ο ΑΟΤ έβγαλε ανακοίνωση- διαμαρτυρία  για το γεγονός ότι την ίδια μέρα που τα Τρίκαλα αντιμετωπίζουν την ΚΑΠ στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας (1/10, 17:00) είναι προγραμματισμένος ο πρώτος ημιτελικός του Final Four Θεσσαλίας και στον οποίο  ημιτελικό τα Τρίκαλα θα αντιμετωπίσουν τους Σοφάδες (1/10, 17:30).

 

Με αφορμή λοιπόν την χθεσινή ανακοίνωση- διαμαρτυρία σήμερα ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Ντούγκος μίλησε στο Sportrikala για την διεξαγωγή του Final 4 του κυπέλλου χωρίς την συμμετοχή του μπασκετικού ΑΟΤ . Έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την ανακοίνωση της Τρικαλινής ομάδας και άφησε πολλές αιχμές για τη στάση του Άκη Αναστασίου αυτές τις ημέρες.

 

Χαρακτηριστικά τόνισε: 

«Ο ΑO Τρίκαλα γνώριζε εξ αρχής ότι μπορούσε να προκύψει πρόβλημα σύμπτωσης ημερομηνιών  του κυπέλλου Ελλάδος με την διεξαγωγή του Final 4 του κυπέλλου της ΕΣΚΑΘ. Όταν πράγματι αυτό  διαπιστώθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου μίλησα με τον κ. Αναστασίου και είπαμε να βρεθεί κοινή λύση με την Ομοσπονδία ώστε να μετατεθεί ο αγώνας του κυπέλλου Ελλάδος. Ακριβώς η ίδια συζήτηση έγινε και με τους Σοφάδες που πράγματι ζήτησαν από την ΕΟΚ  και πήραν αναβολή του δικού τους αγώνα κυπέλλου. Ο κ. Αναστασίου μου είπε ότι πρωί πρωί της Δευτέρας θα το κοιτούσε και θα απαντούσε. Όχι μόνο δεν έκανε κάτι την Δευτέρα το πρωί αλλά για δύο μέρες εξαφανίστηκε και δεν απαντούσε στο τηλέφωνο παρότι μου το  είχε υποσχεθεί. Προφανώς πίστευε  ότι με την μη συμμετοχή των Τρικάλων θα κοροϊδεύαμε τις άλλες τρεις ομάδες και θα ματαιώναμε τα παιχνίδια.

Όταν  έμαθε το απόγευμα της Τρίτης ότι ανακοινώσαμε τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων βγήκε από την κρυψώνα του και άρχισε να μας προτείνει κάποια τρελά πράγματα για διεξαγωγή ενός ημιτελικού στην Λάρισα, και μια Πέμπτη να γίνει ο τελικός. Δεν θα μπορούσαμε να κόψουμε ούτε το τουρνουά στην μέση αλλά ούτε και να βρούμε κάποια άλλη ημερομηνία γιατί μέχρι τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει κανένα κενό . Την Τετάρτη ο κ. Αναστασίου μου είπε ότι θα προσπαθούσε να πάρει αναβολή για τον αγώνα κυπέλλου αλλά μας ζήτησε ένα ποσό για να καλυφθούν τα έξοδα της μετάβασης στην Αθήνα. Στην συνέχεια εξαφανίστηκε και πάλι…».

Σήμερα με αφορμή λοιπόν τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ντούγκου  ο ΑΟ Τρίκαλα έβγαλε ανακοίνωση-απάντηση.

 

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση του ΑΟ Τρίκαλα:

1.Χαιρόμαστε πολύ κ. Ντούγκο που παραδέχεστε ότι επικοινωνήσατε με το σωματείο μας τηλεφωνικά 6 (!)μέρες πριν τη διεξαγωγή του τουρνουά. Πότε ξανά σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Πρωτοτυπία από την ΕΣΚΑΘ.
2.Θεωρήσαμε και θεωρούμε ως Διοικούσα Επιτροπή εξαρχής ότι εμπαίζεται όχι μόνο το σωματείο μας αλλά και όλα τα αθλητικά σωματεία με τις ενέργειές σας τύπου διατάζω-αποφασίζω. Δυστυχώς για εσάς δεν εξαρτόμαστε από εσάς.
3.Ποτέ δεν προσπαθήσατε να επικοινωνήσετε με κανένα μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, όπως επίσης ποτέ δεν σας δόθηκε συναίνεση για τη διεξαγωγή του τουρνουά σε ημερομηνία προγραμματισμένη για το Κύπελλο ΕΟΚ. Το μόνο που κάνατε ήταν να στείλετε ενημερωτικό email και να αποφασίσουμε (!) αν θα αγωνιστούμε στον ημιτελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ ή στον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος. (Σας παραθέτουμε και το έγγραφο)
4. Και το καλύτερο όλων(!!!!), σεβόμενοι την ηλικία σας και πιθανώς αυτό να επηρεάζει τη μνήμη σας, ποτέ δεν ζητήσαμε να μας καλύψετε τα έξοδά της ομάδας μας στην Αθήνα…αντιθέτως εσείς μας προτείνατε κάτι τέτοιο (την Τετάρτη στις 11:43πμ μετά από κλήση διαμαρτυρίας του μέλους μας κ. Αναστασίου) αναγνωρίζοντας ότι είστε σε δύσκολη θέση με όλη αυτή την αυταρχική ενέργεια για την διοργάνωση του Final4 του 2020 σε ημερομηνία που αποφασίσατε μόνος σας.
Δόξα τω Θεώ είμαστε ένα σωματείο με οικονομική ευρωστία τόση όσο πρέπει.
5. Τα συμπαθές και θεσσαλικό σωματείο των ΓΣ Σοφάδων, είχε αγώνα με το επίσης θεσσαλικό σωματείο του ΓΣ Αλμυρού εντός έδρας και όχι αγώνα εκτός έδρας στην Αθήνα. Να σας θυμίσουμε πόσα χιλιόμετρα απέχει η πρωτεύουσα από την όμορφη πόλη μας;;
6. Αναρωτιόμαστε μήπως φταίμε κιόλας που περάσαμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος…για να σας ζητήσουμε ΣΥΓΓΝΏΜΗ και να απολογηθούμε.
Σας καλούμε να συνέλθετε και να επανέρθετε σε τάξη, με βάση τα λεγόμενά σας και να προασπίσετε το κύρος της ΕΣΚΑΘ και το γενικό συμφέρον όλων τα σωματείων της Θεσσαλίας με αντικειμενικότητα και διαφάνεια.
Τα προσωπικά σας θέλω κρατήστε τα για τον εαυτό σας.