Αρκετά χρόνια πίσω γύρισαν οι Λέικερς με την εμφάνιση που φόρεσαν κόντρα στους Γουίζαρντς. Η συγκεκριμένη γαλάζια φανέλα παραπέμπεται στο παρελθόν, όπου η ομάδα στα πρώτα της βήματα ονομαζόταν Μινεάπολις Λέικερς και πέτυχε σημαντικές διακρίσεις.

Όλα ξεκίνησαν το 1947, με την αγορά μιας διαλυμένης ομάδας, των Ντιτρόιτ Τζεμς της NBL (National Basketball League), η οποία έδρευε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Τότε πραγματοποιήθηκε η μετεγκατάστασή της στη Μινεάπολη, όπου η ομάδα πήρε επίσημα τον τίτλο Λέικερς, από το ψευδώνυμό της πολιτείας, “η Γη των 11.936 Λιμνών”. Με πρωταγωνιστή τον ‘’μεγάλο‘’ Τζορτζ Μάικαν, όπου τα 210 εκατοστά του προκαλούσαν φόβο και τρόμο, σε μια εποχή που οι ψηλοί έλειπαν από τα γήπεδα του μπάσκετ, οι Μινεάπολις Λέικερς κέρδισαν πέντε πρωταθλήματα από το 1949 έως το 1954, και μετά από 6 χρόνια έφυγαν από την Μινεάπολη, λόγω οικονομικών προβλημάτων, για να μετακομίσουν στο Λος Άντζελες, όπου εδρεύουν μέχρι σήμερα.

Τα 5 πρωταθλήματα που κέρδισαν οι Λέικερς εκείνη τη περίοδο:

1949 Μινεάπολις Λέικερς – Ουάσινγκτον Κάπιτολς 4-2
1950 Μινεάπολις Λέικερς – Σίρακιουζ Νάσιοναλς 4-2
1952 Μινεάπολις Λέικερς – Νιου Γιορκ Νικς 4-3
1953 Μινεάπολις Λέικερς – Νιου Γιορκ Νικς 4-1
1954 Μινεάπολις Λέικερς – Σίρακιουζ Νάσιοναλς 4-3

                                                                                    

        

 

 

Στη συνέχεια από το 1960 και έπειτα όταν μετακόμισαν στο Λος Άντζελες οι Μινεάπολις Λέικερς μετονομάστηκαν σε Λος Άντζελες Λέικερς, όπως λέγονται μέχρι σήμερα. Μαζί με το όνομα, ο ιστορικός σύλλογος του Λος Άντζελες άλλαξε και εμφάνιση, με το κίτρινο και το μωβ να είναι οι εμφανίσεις της ομάδας.

Τελευταία φορά που οι Λέικερς φόρεσαν την επετειακή φανέλα των Μινεάπολις Λέικερς ήταν το 2002 σε ένα παιχνίδι κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, όπου το δίδυμο Σακίλ Ο’ Νειλ και Κόμπι Μπράιαντ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με 32 και 28 πόντους αντίστοιχα.

 

 

 

Έτσι  λοιπόν οι Λέικερς με τη χθεσινή τους εμφάνιση, γύρισαν το χρόνο πίσω και θύμισαν πόσο ιστορικός σύλλογος είναι, παρόλο που τα τελευταία χρόνια δε θυμίζουν την ένδοξη ομάδα του παρελθόντος.