Ο Bam Adebayo παραμένει στο Μαϊάμι και γίνεται ο παίκτης γύρω από τον οποίο θα «χτίσουν» οι Heat την επόμενη μέρα τους. Ο απόφοιτος του Κεντάκι, ο οποίος στα χέρια του Τζον Καλιπάρι πήρε τις βάσεις για να πάει στο επόμενο επίπεδο, συνεχίζει στους Χιτ για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Οι δύο πλευρές είχαν φτάσει σε συμφωνία για νέο συμβόλαιο, με τον Αdebayo να υπογράφει supermax extension με τους φιναλίστ του ΝΒΑ. Το συμβόλαιό του θα φτάσει από τα 163 εκατ. δολάρια, έως και τα 195, σε περίπτωση που γίνει all star τα επόμενα χρόνια. Κάτι που δεν αποκλείεται με βάση την εξέλιξη και την πρόοδό του στο παρκέ.

Ο Αdebayo αποτέλεσε το alter ego του Jimmy Butler στους Miami Heat συμβάλλοντας στην εξαιρετική πορεία στη «φούσκα» του Ορλάντο, δείχνοντας ικανός να ηγηθεί της ομάδας του. Κάτι που αναμένεται να κάνει τα επόμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Pat Riley, αναφερόμενος στο νέο συμβόλαιο του Αdebayo τόνισε: «Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένα franchise είναι να βεβαιωθείτε ότι οι καλύτεροι, νεότεροι, ακρογωνιαίοι παίκτες σας θα υπογράψουν τη διακεκομμένη γραμμή.