Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ένας άνθρωπος με τρομερή ευφράδεια λόγου και τρομερές ατάκες. Και το δείχνει συνέχεια αυτό. Το έδειξε και την περασμένη Δευτέρα στο Τελ Αβίβ όπου βρέθηκε, για να πάρει μέρος στο συνέδριο «Calcalist’s Forecast 2019». Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής του Ολυμπιακού ήταν επικός. Εριξε το καρφί του για τον άλλοτε παίκτη του στους Καβαλίερς, Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος ήταν η πιο βασική αιτία που ο Μπλατ πήρε διαζύγιο από την ομάδα του Κλίβελαντ. Δεν έμεινε όμως, μόνο εκεί, καθώς χαρακτήρισε «άσχετο» σχολιογράφο του ESPN.

Για την θητεία του στους Καβαλίερς και την συμβίωσή του με τον Λεμπρόν Τζέιμς είπε: «Δεν είναι ότι δεν ήμουν πετυχημένος στη δουλειά μου. Δεν ήμουν πετυχημένος στο να κρατήσω τη δουλειά μου. Το να κοουτσάρεις κάποιον που είναι μεγαλύτερο μέγεθος από εσένα δεν λειτουργεί πάντα καλά (εννοούσε φυσικά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς). Όταν είσαι προπονητής, κοιμάσαι λιγότερο κι ανησυχείς περισσότερο. Από τη στιγμή που αναλαμβάνεις μια δουλειά, όλοι νομίζουν πως είσαι καλύτεροι από σένα».

«Ασχετος»

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων μίλησε και για τον Λούκα Ντόντσιτς. Ο Μπλατ αποθέωσε τον Σλοβένο και έριξε την σκληρή μπηχτή του για τον σχολιογράφο του ESPN, Στέφεν Σμιθ, ο οποίος θεωρούσε ότι το τρομερό παιδί του ευρωπαϊκού μπάσκετ δεν θα μπορούσε να είναι με τίποτα στο Νο 1 του ντραφτ, γιατί η θέση αυτή ανήκε στον ΝτεΑντρε Έιτον. Ο Μπλατ χαρακτήρισε «άσχετο» τον Σμιθ για τα όσα έλεγε τότε, ενώ για τον Ντόντσιτς είπε: «Είναι μακράν του δεύτερου ο καλύτερος παίκτης στο draft».