Με τον Russell Westbrook να υλοποιεί ακόμα μια μοναδική εμφάνιση και να γράφει ιστορία ισοφαρίζοντας το θρυλικό κρεσέντο triple doubles (181) του Oscar Robertson, οι Washington Wizards κατάφεραν να περάσουν και από την έδρα των Indiana Pacers επικρατώντας στην παράταση με 133-132 (κανονική διάρκεια: 124-124).

Πιο συγκεκριμένα, ο Brodie τελείωσε τον εν λόγω αγώνα με 33 πόντους (11-26 σουτ, 3-7 τρίποντα, 8-9 βολές), 19 ριμπάουντ, 15 ασίστ και 2 τάπες και από κοινού με τον έτερο σταρ του οργανισμού, τον Bradley Beal, που σταμάτησε στους 50 ολόκληρους πόντους (19-31 σουτ, 3-7 τρίποντα, 9-11 βολές), οδήγησαν τους πρωτευουσιάνους σε μια τεράστια βαθμολογικά νίκη που τους ώθησε και μαθηματικά στο νεοσύστατο Play In!

Μάλιστα, το μυθικό σερί των Wizards -15 νίκες και μόλις 3 ήττες στα τελευταία 18 παιχνίδια, αλλά και 5 νίκες στα τελευταία 7- κατάφερε να ξεπεράσει τους Pacers στην κατάταξη της ανατολικής περιφέρειας, με την ομάδα της Washington να φτάνει τις 32 νίκες και να κάθεται πλέον στην 9η θέση, έχοντας 4 μόλις ματς ακόμα διαθέσιμα για να υπερασπιστεί το προβάδισμά της.

Αναφορικά με το χθεσινό παιχνίδι, ο Westbrook ήταν αυτό που καθόρισε την υπόθεση- νίκης, αφού με 1 μόλις δευτερόλεπτο στο χρονόμετρο οδηγήθηκε στη γραμμή των ελεύθερων βολών, όπου και ευστόχησε σε αμφότερες προσπάθειες χαρίζοντας το προβάδισμα στον οργανισμό του.
Λίγες στιγμές μετά, ήταν αυτός που έκανε και τη νικητήρια τάπα στο τρίποντο που επιχείρησε ο Caris LeVert, επισφραγίζοντας μια τεράστια επιτυχία σε μια τεράστια ατομικά βραδιά.

Πλέον, με 3 ματς κανονικής περιόδου να απομένουν και τον Westbrook να «καίει» το ερώτημα είναι περισσότερο το «πότε» παρά το «αν» θα σπάσει το αραχνιασμένο ρεκόρ του Robertson

 

Το πρόγραμμα των Wizards:

 

vs Hawks 11/5

vs Hawks 13/5

vs Cavs 15/5

vs Hornets 17/5