Ηταν το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της περιόδου των  ανταλλαγών στο ΝΒΑ. Ο Αντονι Ντέιβις ήταν πρώτο θέμα παντού μετά την επιμονή του να ζητάει μεταγραφή από τους Πέλικανς και πολλές ομάδες (με πρώτους τους Λέικερς) να τάζουν λαγούς με πετραχήλια για να τον αποκτήσουν. Η Νέα Ορλεάνη τον είχε βάλει στο ψυγείο για 10 ματς, επειδή πίεζε συνέχεια την διοίκηση για να δοθεί με ανταλλαγή.

Τελικά το ΝΒΑ… πίεσε τους Πέλικανς να τον γυρίσουν πίσω στα παρκέ και μάλιστα τους απείλησε με πρόστιμο 100.000 δολάρια σε κάθε ματς αν δεν παίζει για 25 λεπτά σε κάθε ματς. Ο «AD», βλέπετε, είναι ένα από τα… βαριά χαρτιά του ΝΒΑ, ένα από τα… καλύτερα περιουσιακά στοιχεία του και ο Ανταμ Σίλβερ και το επιτελείο του τον ήθελαν στα παρκέ για χίλιους λόγους (τηλεοπτικούς, εμπορικούς κλπ.).

Οι Πέλικανς έκαναν πίσω και τον έβαλαν πάλι να παίξει σήμερα (9/2) τα ξημερώματα στο εντός έδρας ματς με την Μινεσότα. Ο Ντέιβις αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο, ενώ μετά τα 25 λεπτά τον έστειλαν μόνιμα στον πάγκο.

Ο Ντέιβις, πάντως, έδειξε την κλάση του. Στα 25 λεπτά που έπαιξε έβαλε 32 πόντους, πήρε 9 ριμπάουντ, έριξε και 3 τάπες και οδήγησε την ομάδα στη νίκη με 122-117.

Μετά το ματς δεν μίλησε για την στάση του κόσμου και προτίμησε να αναφερθεί στην στάση των συμπαικτών του, για τους οποίους τόνισε ότι στάθηκαν στο πλευρό του στην επιστροφή του. «Οι συμπαίκτες μου μίλησαν και μου είπαν πως με θέλουν μαζί τους στο παρκέ. Αγαπώ που βρίσκομαι ξανά πίσω στη δράση, στο παρκέ», ανέφερε το πρόσωπο των ημερών στο ΝΒΑ

 

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΟΝΙ ΝΤΕΪΒΙΣ