Ουσιαστικά, η φετινή offseason του ΝΒΑ ξεκίνησε χθες, αφού πλέον και επίσημα οι παίκτες του πρωταθλήματος άρχισαν να επεξεργάζονται τις player options τους στα συμβόλαια με τις, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, ομάδες τους.

Αναφορικά λοιπόν, με αυτούς που επέλεξαν να κάνουν opt-in, δύο Γάλλοι, οι Evan Fournier και Nicolas Batum αποφάσισαν να δεχτούν τα 17 και 27 εκ. δολ. του τελευταίου τους χρόνου σε Ορλάντο και Σάρλοτ αντίστοιχα, με τον πρώτο όμως, να αποτελεί ένα σημαντικό γρανάζι των Magic και να κρίνεται ως μια πετυχημένη συμφωνία. Επιπρόσθετα, οι Otto Porter Jr των Bulls και Tony Snell των Pistons έκαναν επίσης χρήση της player option τους, και αναμένεται να αμειφθούν με 28 και 12 εκ. δολ. την επόμενη χρονιά.

Από την άλλη, υπήρξε περισσότερη κινητικότητα όσον αφορά τα opt-out, αφού τόσο 2 παίκτες των Lakers, οι Rajon Rondo και Anthony Davis, όσο και ένας παίκτης που φημολογείται για την ομάδα του Λος Άντζελες, ο Wes Mathhews, αποφάσισαν να διεκδικήσουν ένα-μεγαλύτερο- συμβόλαιο, με τον προορισμό τους να είναι ακόμα άγνωστος.

Ωστόσο, ο μοναδικός από αυτούς που ενδέχεται να μείνει στην ομάδα του είναι ο Davis, που στο πλευρό του LeBron James πέρυσι έκανε την πιο μεστή σεζόν της καριέρας του και κατέκτησε και το πρώτο του πρωτάθλημα.