Από τις πρώτες δεσμεύσεις που πήρε σαν coach πλεον των Clippers ο Tyron Lue ήταν η μείωση των προνομίων που απολάμβαναν οι δυο star της ομάδας Paul George και Kawhi Leonard επί Doc Rivers.

Κάποια προνόμια παραήταν υπερβολικά γiα τους δυο παίχτες της ομάδας του Los Angeles και αυτό μπορεί να χαλούσε και την ηρεμία εντός της ομάδας όπως υποστηρίζουν αρκετοί αναλυτές. Κάποια από τα “εξωφρενικά” προνόμια των δυο αστέρων ήταν. Αρχικά οι συμπαίκτες σύμφωνα με πηγές μπορούσαν να δεχθούν την ειδική μεταχείριση του Leonard εν μέρει μιας και ελιχε το status του δυο φορές πρωταθλητή και δυο φορές MVP των Τελικών από την άλλη στην περίπτωση του George ένιωθαν αδικημένοι μιας και κυριαρχούσε το ερώτημα του “τι έχει καταφέρει εκείνος στα playoffs”, επιπλέον το να διαλέγουν εκείνοι σε ποια παιχνίδια θα παίζουν και σε ποια όχι όπως και το να αρνούνται να μπούνε σε συγκεκριμένα παιχνίδια πάρα την οδηγία του προπονητή τους ήταν ένα ακόμα θέμα που συζητιόταν μέσα στα αποδυτήρια. Ενώ η διαχείριση των αστέρων μιας ομάδας συνήθως δίνει χρόνο σε όλο το ρόστερ και ανοίγει το rtotation μιας ομάδας βοηθώντας έτσι και στα αποδυτήρια στην συγκεκριμένη περίπτωση έγινε ακριβώς το αντίθετο λόγω της συμπεριφοράς των δυο παιχτών.

Επιπρόσθετα τα προνόμια αυτά για πολλούς παίχτες “αλλοίωσαν” την κουλτούρα που είχαν οι Clippers τις σεζόν 2017-18 και 2018-19 και χάρις στην οποία προσέλκυσαν τους δυο σταρ. Οι δυο παίχτες ήταν οι μόνοι που είχαν προσωπική ασφάλεια στους αγώνες αλλά και προσωπικούς προπονητές, όπως επίσης είχαν το δικαίωμα να επεμβαίνουν στο πρόγραμμα ταξιδιού της ομάδας αλλά και στο πρόγραμμα προπονήσεων αυτής , οδηγώντας έτσι πολλούς συμπαίκτες τους να πιστεύουν ότι εξαιτίας αυτού πολλές προγραμματισμένες προπονήσεις δεν έγιναν εν τέλει ποτέ. Οι δυο παίχτες επίσης ουδέποτε κατάφεραν να γίνουν μέρος του γενικότερου συνόλου της ομάδας και να αποκτήσουν την απαραίτητη χημεία με τους συμπαίκτες τους μιας και οι ομάδα θεώρησε πως βάζοντας αυτούς τους δυο στην κορυφή της πυραμίδας της ομάδας θα κατάφερναν να τραβήξουν τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους προς τον τίτλο κάτι που αποδείχθηκε λάθος εν τέλει,

Ένα ακόμα προνόμιο το οποίο πολύς κόσμος δεν το έβλεπε με καλό μάτι και το έβλεπε και κάπως σεξιστικά ενώ δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση ήταν το “βέτο” ουσιαστικά που είχε θέσει ο Kawhi στις γυναίκες υπαλλήλους του οργανισμού των Clippers να έχουν πρόσβαση στα αποδυτήρια, στο μπάνιο και στα αντικείμενα των παιχτών όσο βρισκόταν αυτός εκεί. Τουλάχιστον ένας παίχτης το ανέφερε αυτό δυσαρεστημένος σε κοντινό του πρόσωπο και το ίδιο έκανε και ένας υπάλληλος της ομάδας, ενώ όταν υψηλόβαθμο στέλεχος της ομάδας ρωτήθηκε επί του θέματος απάντησε λέγοντας πως ” είναι ο Kawhi”. Τέλος ο “The Claw” είχε το αίτημα να διαθέτουν οι Clippers για εκείνον και μόνο έναν προσωπικό χώρο προθέρμανσης στον οποίο έμενε περίπου 20 με 40 λεπτά, πολλές φορές όμως αυτό γινόταν σε βάρος άλλων μιας και στα εκτός έδρας παιχνίδια αυτός ο χώρος ήταν μέρος των αποδυτηρίων του γυναικείου staff του συλλόγου.

Ο coach Lue θα προσπαθήσει να τα εξαλείψει αυτά τα προνόμια και να δείξει ότι θα υπάρξει νέα ιεραρχία στα αποδυτήρια με ξεκάθαρους ρόλους αυτή την φορά έτσι ώστε να μην τελειώσει και αυτή η σεζόν άδοξα για την ομάδα των Clippers