«Έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της 10ης Οκτωβρίου ο θρυλικός προπονητής Φρεντ «Τεξ» Ουίντερ, στα 96 του χρόνια. Ένας από τους πιο επιδραστικούς και σημαντικούς στην εξέλιξη του αθλήματος προπονητές, ο Ουίντερ ήταν ο πρώτος που εφάρμοσε την λεγόμενη τριγωνική επίθεση (triangle offense), μια τακτική που αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν του τρόπου παιχνιδιού της υπερομάδας των Σικάγο Μπουλς τη δεκαετία του 90′.

Ο Ουίντερ μπορεί να προπόνησε ως πρώτος τεχνικός στο NBA μόλις δύο χρονιές, στον πάγκο των Χιούστον Ρόκετς στις αρχές των 70’s, όμως η συμβολή του ήταν καταλυτική στην εμφάνιση των σαρωτικών «ταύρων» του Φιλ Τζάκσον, ενώ ο σπουδαίος coach αποτέλεσε έναν από τους δασκάλους του ενός και μοναδικού, Μάικλ Τζόρνταν.

Ο ίδιος ο MJ μάλιστα, έσπευσε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του coach με επιστολή του στην εφημερίδα «Chicago Tribune»:

«Έμαθα τόσα πολλά από τον κόουτς Ουίντερ. Ήταν πρωτοπόρος και πραγματικός δάσκαλος του αθλήματος. Η τριγωνική του επίθεση έπαιξε τεράστιο ρόλο στα έξι μας πρωταθλήματα με τους Μπουλς. Ήταν ένας ακούραστος εργάτης. Ο Τεξ εστίαζε πάντα στις λεπτομέρειες και την προετοιμασία. Ήμουν τυχερός που έπαιξα για εκείνον. Ήταν ένας σπουδαίος δάσκαλος. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Ο Ουίντερ μετά το πέρασμα του από τους Μπουλς ακολούθησε τον Φιλ Τζάκσον και στους Λος Άντζελες Λέικερς, κερδίζοντας δύο ακόμη πρωταθλήματα αυτή τη φορά ως βοηθός προπονητή των «λιμνανθρώπων», ενώ πριν από επτά χρόνια έλαβε την ύψιστη τιμή για κάθε παίκτη/παράγοντα του αμερικανικού μπάσκετ, με την απονομή μιας θέσης στο Naismith Basketball Hall of Fame στην τάξη του 2011.