Στο ΝΒΑ ισχύει το ευρέως γνωστό «όλοι θα αγωνιστούν με όλες και η ημερομηνία είναι αδιάφορη». Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο βέβαια μπορεί βλέποντας το πρόγραμμα για τον πρώτο μήνα της νέας σεζόν στο ΝΒΑ μα αναθεωρήσει λίγο αυτό το σκεπτικό μιας και μέσα στον Ιανουάριο έχουν πολλά ντέρμπι μαζεμένα και όλα σε πολύ κοντινές ημερομηνίες, όμως μέσα από αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουν άπαντες στους Bucks πως μπορούν να δημιουργηθούν διάφορες ευκαιρίες. 

Ευκαιρία για επιβεβαίωση ότι αυτοί είναι τα αφεντικά στην Ανατολή απέναντι στους Celtics (23/12) στο εναρκτήριο ματς της σεζόν. Ευκαιρία για Χριστουγεννιάτικη εδραίωση κόντρα σε ένα αρκετά πληγωμένο powerhouse της Δύσης τους Golden State Warriors (25/12). Ευκαιρία για μια πληρωμένη εκδίκηση, αφού στις 29/12 και στις 30/12 (back2 back) θα αντιμετωπίσουν τον Jimmy Butler και τους Miami Heat, την ομάδα που του απέκλεισαν από τα playoffs της περασμένης σεζόν με μια σχετική ευκολία όπως δηλώνει και το 4-1. Και τέλος ευκαιρία να διαπιστώσουν πόσο ανταγωνιστικοί είναι. Την ημέρα μνήμης για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (18/1) θα αντιμετωπίσουν τους Brooklyn Nets των Durant Irving της ομάδας που έρχονται να αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους στην Ανατολή. 

Στις 15/1 βέβαια θα έχει μεσολαβήσει η αναμέτρηση με τους ανανεωμένους Dallas Mavericks των Ευρωπαίων Doncic και Porzingis and the best are yet to come που λέμε και στην Ελλάδα μιας και στις 21/1 τα ελάφια θα βρεθούν αντιμέτωπα με τους υπερασπιστές του τίτλου Los Angeles Lakers των LeBron και Davis οι οποίοι δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο από πέρσι και δείχνουν πιο πεινασμένοι από ποτέ.

Με το μισό πρόγραμμα της σεζόν να ανακοινώνεται σήμερα οι ομάδες έβγαλαν ένα βάρος από πάνω τους κατά το ήμισυ. Έχουμε συνηθίσει βέβαια το ζευγάρι των τελικών να ανανέωνε το ραντεβού του τα Χριστούγεννα. Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η τυπική αυτή παράδοση «σπάει» καθώς οι πρωταθλητές Lakers θα ανταμώσουν με τους φιναλίστ Heat για πρώτη φορά στις 20 Φεβρουαρίου!

Ο LeBron James και η παρέα του θα αντιμετωπίσουν τους Boston Celtics στις 30/1, ενώ την ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (18/1) οι Lakers θα βρουν απέναντί τους τους ανανεωμένους Golden State Warriors.