Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν στην λίστα των αγαπημένων παικτών που είχε σαν παιδί.

Ο «Greek Freak» μίλησε (μέσω ζωντανής σύνδεσης) από το Ορλάντο στα παιδιά της Ακαδημίας Antetokounbros στην Αθήνα, στο πλαίσιο event που διοργάνωσε η NIKΕ για την παρουσίαση του NIKE FREAK 2. Εκεί τόνισε ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν από τους αγαπημένους του παίκτες.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε σε γιγαντοοθόνη μπροστά από τα παιδιά της AntetokounBros Academy, τα οποία και πήραν τα διπλώματά τους, από τον Άλεξ, τον Φράνσις, αλλά και την μητέρα της οικογένειας, Βερόνικα Αντετοκούνμπο, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στο Eurohoops Dome.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απάντησε  σε κάποιες ερωτήσεις των παιδιών της Ακαδημίας. Εκεί αποκάλυψε και τους παίκτες που θαύμαζε ο ίδιος ως παιδί. Ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο Αντετοκούμπο είπε μεταξύ άλλων:

Για το πώς προετοιμάστηκε ενόψει του restart: «Ποτέ δεν σταμάτησα να παίζω μπάσκετ και να κάνω προπόνηση. Προφανώς όμως πρέπει να δουλέψουμε γιατί σταματήσαμε να παίζουμε για 5 μήνες.

Μετά από αυτό το διάστημα πρέπει να ακούσεις το κορμί σου και να του δώσεις χρόνο ώστε να επιστρέψεις υγιής. Πρέπει να μπεις όμως σε ρυθμούς.

Το πιο σημαντικό είναι πως είχα χρόνο να περάσω με την οικογένειά μου την κοπέλα μου και τον γιο μου. Ήμουν ευλογημένος για τον χρόνο που πέρασα με το γιο μου και τώρα απλά επιστρέφω στην καθημερινότητα».

Για το ποιος ήταν ο λόγος που δεν σταματούσε ποτέ τη δουλειά: «Δεν είχα άλλη επιλογή. Σκέφτεσαι πάντα την οικογένειά σου. Πάντα πίστευα στα όνειρά μου και ότι θα φτάσω στο ΝΒΑ και θα γίνω από τους καλύτερους. Αυτό με έκανε να θέλω να συνεχίσω. Είχα ανθρώπους που με βοηθούσαν σε αυτό και από τότε δεν έχω σταματήσει».

Για το ποιοι ήταν οι αγαπημένοι του παίκτες που είχε ήταν μικρός: «Ο Κέβιν Γκαρνέτ, ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Σκότι Πίπεν, ο Κέβιν Ντουράντ και ο Δημήτρης Διαμαντίδης».