Στις 22/1, ο Lauri Markkanen σωριάζεται στο παρκέ μετά από ένα άτσαλο πάτημα κόντρα στους Oklahoma City Thunder.
Έκτοτε, το ίσως πιο πολύτιμο γρανάζι των φετινών Cavaliers δεν έχει αγωνιστεί ξανά, κάτι που επηρεάζει άμεσα προφανώς την αρμάδα του Cleveland, που μετράει 3 νίκες σε 5 παιχνίδια από εκείνη τη μοιραία στιγμή.

Στην εποχή του -ενίοτε ακραίου- small ball, o JK Bickerstaff πήρε την απόφαση να πάει από την αντίθετη μεριά για να φτάσει όμως στον ίδιο στόχο, τη νίκη, και παρουσίαζε στο παρκέ πάρα πολλά ψηλά σχήματα, τα οποία αφενός έκρυβαν τους Jarrett Allen- Evan Mobley στην ρακέτα και αφετέρου τον πρώην αθλητή των Chicago Bulls στο παραδοσιακό 3.

Εκεί, αν και δεν είχε αγωνιστεί ποτέ μέχρι πρότινος σε αυτή τη θέση, εκμεταλλεύεται τα πολύ γρήγορα πόδια του αλλά και το τεράστιο κορμί του για να δυσκολεύει τρομερά τα πλεονεκτήματα των κοντύτερων forwards απέναντί του, με τον Φινλανδό να αναγκάζει τους αντιπάλους του (forwards) να εκτελούν με 44% σε 239 συνολικά σουτ φέτος αλλά και με 34% από την περίμετρο σε 97 τρίποντα -αριθμοί δηλαδή που είναι ανώτεροι των μέχρι πρότινος μέσων όρων του ακόμα και αν δεν ληφθεί υπ’ όψιν το είδος forwards που μαρκάρει (μέχρι πέρυσι Power/ φέτος Small), κάτι που δε μπορεί να υπολογιστεί από τη στατιστική υπηρεσία του ΝΒΑ.

Μπορεί να μην έχει καμία πρωτοβουλία λειτουργώντας μόνο ως floor spacer (6 τρίποντα ανά βραδιά/ όλα catch n shoot + ελεύθερα), αλλά είναι το αμυντικό κλειδί του coach Bickerstaff στο δρόμο για την κορυφαία άμυνα της λίγκας (102.5 παθητικό).
Ωστόσο, αυτά μετά τον τραυματισμό του ανήκουν στο παρελθόν, με τον οργανισμό του Ohio να στρέφεται σε 2 παίκτες για να καλύψουν το κενό του στο 3.

Τους Love και Wade.

Πώς τα πηγαίνουν;

Love: 95 OR/122.5 DR/-27 NR σε 20 λεπτά και 4 ματς
Wade: 110 ΟR/96 DR/+14 NR σε 147 λεπτά και 12 ματς

Ο Love είναι πολύ καλύτερος και σταθερός παίκτης από τον Wade, αλλά τα αργά του πόδια και η εν γένει μετριότητά του στην άμυνα τον κάνουν αυτόματα εξαιρετικά αδύναμο κρίκο για τη συγκομιδή των Cavs, οι οποίοι ζουν και αναπνέουν αφενός δυσκολεύοντας όσο το δυνατόν περισσότερα σουτ μπορούν (52 contested shots/ 8η καλύτερη επίδοση) και αφετέρου εξαφανίζοντας τα κατά τους miss matches.

Χθες, δεν είδαμε καθόλου το Wade- Mobley- Allen.
Αντ’ αυτού, είδαμε για 6 λεπτά (όλα στην 4η περίοδο) το Love- Mobley- Allen.

Πώς τα πήγε;

92 Offensive Rating/ 125 Defensive Rating/ -33 Net Rating

Οι Houston Rockets κόντυναν και έγιναν πιο αθλητικοί απέναντι σε ένα σχήμα με ένα εμφανές πρόβλημα, με το 10-2 σερί που έκλεισαν τον αγώνα να αποδεικνύει του λόγου το αληθές…