Πρόκεται για έναν από τους πλουσιότερους Έλληνες στις ΗΠΑ. Ζει στην Ουάσινγκτον, έχει βάλει στόχο να κατακτήσει το ΝΒΑ, μετά την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, με μία συμφωνία που έφτασε το ποσό των 550 εκατομυρίων δολαρίων, στην οποία περιλαμβάνεται και η απόκτηση ενός γηπέδου.

Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν του 1957, μεγάλωσε στη Μασαχουσέτη. Παιδί δεύτερης γενιάς μεταναστών, με καταγωγή από φτωχή οικογένεια, ο Τεντ Λεονσίς είναι αυτοδημιούργητος. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν, το ενδιαφέρον του τράβηξε ο χώρος του μάρκετινγκ και η πληροφορική.

leonsis-ted

Στα 26 του χρόνια, είχε μία εμπειρία, η οποία σημάδεψε τη ζωή του, καθώς επέζησε από τη συντριβή ενός αεροπλάνου. Ο ίδιος δηλώνει από τότε, πως βγαίνοντας από τα συντρίμμια ζωντανός, είχε ήδη πάρει την απόφαση, να βάλει στόχους και με επιθετική πολιτική να τους πετύχει.

Στα 35 του έγινε ιδιοκτήτης της Redgate Communications Corp., μιας εταιρίας Μάρκετινγκ, η οποία ήταν η πρώτη που εξαγόρασε ο κολοσσός στο χώρο του διαδικτύου American Online AOL το 1993. Οι ικανότητες του τον οδήγησαν στη θέση του προέδρου της ΑΟL, από την οποία αποσύρθηκε το 2006, αν και παραμένει επίτιμος πρόεδρος της – εντωμεταξύ η εταιρία είχε ήδη συγχωνευθεί με την Time Warner.

Διατέλεσε δήμαρχος της πόλης Ορχιντ στη Φλόριντα, έχει στο ενεργητικό του τη συγγραφή τεσσάρων βιβλίων για την πληροφορική, έχει ιδρύσει έξι περιοδικά πληροφορικής, η υπογραφή του υπάρχει ως δημιουργού σε αρκετά παιχνίδια στο διαδίκτυο, ενώ το 2007, ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο ως παραγωγός, στο ντοκιμαντέρ «Nanking», το οποίο αναφέρεται στο έργο της αποθανούσας συγγραφέως Αϊρις Τσανγκ, «the rape of nanking», το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ του Σαντανς.

Πριν να ασχοληθεί με το επαγγελματικό μπάσκετ, ο Τεντ Λεονσίς είχε στην κατοχή του ομάδα χόκεϊ, την οποία οδήγησε στην πρώτη κατηγορία του αθλήματος στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα ετήσια καθαρά του εισοδήματα αγγίζουν το ένα δις δολάρια.

Πηγή: Ellines.com