Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο μίλησε στο κανάλι «TMJ» του Μιλγουόκι και δεν γινόταν να μην  αναφερθεί στον αδερφό του και σούπερ σταρ του ΝΒΑ και των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη: «Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα που ήρθαμε στην Αμερική. Διαφορετική χώρα, άλλη γλώσσα και καινούργιοι φίλοι. Όμως πάντα το μπάσκετ ήταν η διέξοδος» ανέφερε ο μικρότερος αδερφός της οικογένεια Αντετοκούνμπο και συνέχισε μιλώντας για την βοήθεια που του έχει προσφέρει ο Γιάννης:

«Μετά από ένα παιχνίδι με κοίταξε χαρακτηριστικά και μου είπε: «Ω ναι, ήρθε η ώρα σου». Ήταν αρκετά αργά και πήγαμε στο προπονητήριο. Άναψε τα φώτα και αμέσως πήγα να πάρω μια μπάλα. Μου είπε, ‘όχι, όχι άσε την πίσω’. Ανεβήκαμε στο γυμναστήριο, τρέξαμε, κάναμε διάδρομο, χρησιμοποιήσαμε το μηχάνημα για τα σουτ και μου είπε πολλά πράγματα όσον αφορά την πνευματική προσέγγιση. Ύστερα είδαμε βίντεο και πραγματικά τόνωσε πολύ την αυτοπεποίθησή μου. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι είμαι φτιαγμένος να παίζω μπάσκετ…»

Όσο για τη συμβίωση στο ίδιο σπίτι και το γεγονός ότι… ακτινοβολεί πολύ πάνω του; «Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό και να συνειδητοποιήσεις ποιος είναι στο σπίτι. Πρέπει να καταλαβαίνω ότι είναι οτι είναι ο αδερφός μου, πόσο σπουδαίος είναι και τι είναι ικανός να κάνει…»