Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Αλεξέι Σβεντ στο ΝΒΑ έχει καταπλήξει άπαντες. Και όταν λέμε άπαντες, εννοούμε ακόμα και τον ίδιο τον ρούκι γκαρντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Ο πρώην παίκτης της ΤΣΚΚΑ Μόσχας έχει αρχίσει… φουριόζος τη φετινή σεζόν με τη φανέλα των “Λύκων” μετρώντας 10.4π., 3.7ασ. και 2.6ριμπ. σε 24.4 λεπτά συμμετοχής.

Ο 25χρονος έχει βρει, άλλωστε, στο πρόσωπο του Αντρέι Κιριλένκο τον κατάλληλο δάσκαλο για τα πρώτα του βήματα στον “μαγικό κόσμο”, τα οποία, όμως, δεν ήταν εύκολα, όπως ομολογεί ο ίδιος. “Ακόμα μαθαίνω τον τρόπο παιχνιδιού”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ρώσου γκαρντ, ο οποίος κατέληξε: “Είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος για μένα. Το πρώτο μέρος της σεζόν ήταν δύσκολο, αλλά τώρα παίζω καλύτερα. Θέλω να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς“.

Το μόνο σίγουρο είναι πως με την μέχρι τώρα παρουσία του, ο Σβεντ έχει κάνει τους ανθρώπους της Μινεσότα να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και να νιώθουν ικανοποιημένοι που προσέθεσαν έναν τόσο ποιοτικό, και συνάμα εξελίξιμο, παίκτη στο ρόστερ τους.