Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε σε όλο το NBA η γνωστοποίηση της απόφασης του Άντονι Ντέιβις να αποχωρήσει από τους Νιού Όρλεανς Πέλικανς, αφού τόσο η ομάδα του όσο και οι υποψήφιοι «μνηστήρες» του, πιάστηκαν στον… ύπνο. Βέβαια, οι Πέλικανς δεν άργησαν να αντιδράσουν και επίσημα, εκδίδοντας ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν πως η επιθυμία του Ντέιβις θα γίνει πράξη όπως και όταν το κρίνουν αυτοί, τονίζοντας πως στόχος τους τα επόμενα χρόνια ήταν το… πρωτάθλημα!

«Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι εκπρόσωποι του Άντονι Ντέιβις μας ενημέρωσαν πως ο αθλητής δεν σκοπεύει να υπογράψει πρόωρη επέκταση με την ομάδα μας και έτσι απαιτεί ανταλλαγή. Παρά το γεγονός ότι είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την απόφαση, ως οργανισμός έχουμε ως προτεραιότητα να φέρουμε ένα πρωτάθλημα στην πόλη μας και στους οπαδούς μας και να χτίσουμε μια ομάδα που θα έχει επιτυχίες στο μέλλον. Σχετικά με τις συζητήσεις περί ανταλλαγής, θα την κάνουμε σύμφωνα με το δικό μας χρονοδιάγραμμα, αν υπάρχει κάτι που θα βοηθά την ομάδα μας και δεν θα υπαγορεύεται από εξωτερικούς παράγοντες. Έχουμε επίσης ζητήσει από την Λίγκα να επιβάλει με αυστηρότητα τους κανονισμούς που παραβιάζονται με αυτή την συναλλαγή», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΛΙΚΑΝΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΤΕΪΒΙΣ

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό μετά από αυτή την εξέλιξη, οι Τζούλιους Ραντλ, Νίκολα Μίροτιτς και Ετόν Μουρ είναι πλέον διαθέσιμοι για ανταλλαγή, με τους Πέλικανς να δείχνουν πως είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε rebuild mode μετά την αποχώρηση του σταρ τους. Ενδιαφέρον, όμως παρουσιάζουν οι σκέψεις του Ντέιβις αναφορικά με το που θέλει να βρίσκεται στο μέλλον. Σύμφωνα με όσα λέγονται στην Αμερική, προτιμότερος προορισμός του είναι οι Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, ενδέχεται κάποια στιγμή το ερχόμενο διάστημα ο Ντέιβις και ο ατζέντης του, Ριτς Πολ (εκπροσωπεί και τον ΛεΜπρόν), να γνωστοποιήσουν πως σε περίπτωση που δεν καταλήξει στους Λέικερς από τώρα, θα υπογράψει εκεί όταν μείνει ελεύθερος, όντας στην ουσία «δανεικός» σε όποια ομάδα αγωνιστεί μέχρι το 2020. Έτσι, δεν αποκλείεται ο Ντέιβις να καταλήξει σε κάποια άλλη ομάδα από εκείνη της επιλογής του, όπως συνέβη και με τους Πολ Τζορτζ και Καουάι Λέοναρντ.

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ

Όπως είπαμε, οι Λος Άντζελες Λέικερς μοιάζουν το φαβορί για να κερδίσουν (αργά ή γρήγορα) την υπογραφή του Άντονι Ντέιβις. Ωστόσο δεν είναι οι μόνοι, αφού μπορεί όλες οι ομάδες του NBA να ενδιαφέρονται για εκείνον, ωστόσο μόνο δύο εξ’ αυτών μοιάζουν να έχουν πιθανότητες. Αυτές είναι οι Νιού Γιορκ Νικς και οι Μπόστον Σέλτικς. Μάλιστα οι «Κέλτες» είναι αυτοί που μπορούν να προσφέρουν τα καλύτερα ανταλλάγματα, όμως για να το πράξουν θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι.

Αυτό συμβαίνει, διότι δεν μπορούν να κάνουν κίνηση για τον Ντέιβις αν δεν ανανεώσουν πρώτα τον Κάιρι Ίρβινγκ, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να είναι ένα από τα ανταλλάγματα για τον All-Star φόργουορντ/σέντερ. Κάτι που δεν φαίνεται ικανό να συμβεί, αφού οι Σέλτικς και ο Ίρβινγκ δείχνουν έτοιμοι να ανανεώσουν τη συνεργασία τους το καλοκαίρι, όμως ο Ντέιβις πιστεύει πως ο Ίρβινγκ δεν θα υπογράψει την ανανέωση με την ομάδα της Βοστώνης, με τους Νικς να είναι υποψήφιοι για την απόκτησή του.

Έτσι, η ομάδα της Νέας Υόρκης μπαίνει στο… παιχνίδι της διεκδίκησης του παίκτη των Πέλικανς, αφού έχει στο μυαλό της να δημιουργήσει την επόμενη superteam. Πιο συγκεκριμένα, στους Νικς σκέφτονται μία πεντάδα με τους Ίρβινγκ, Νοξ, Πορζίνγκις, Ντέιβις και τον παίκτη που θα αποκτηθεί από το Draft, όπου όπως όλα δείχνουν οι Νεοϋορκέζοι θα επιλέξουν στις πρώτες τρεις θέσεις, εκεί όπου αναμένεται να βρεθούν οι Ζάιον Ουίλιαμσον και Αρ Τζέι Μπάρετ.

Θα πρέπει, όμως να βρουν τα κατάλληλα ανταλλάγματα για να τον πάρουν στη Νέα Υόρκη, αφού το ρόστερ τους δεν έχει παίκτες ικανούς να κάνουν τους Πέλικανς να πουν «ναι» στην παραχώρηση του Ντέιβις. Οπότε, καταλήγουμε στους Λέικερς. Στο ρόστερ τους υπάρχουν παίκτες που θα ενδιέφεραν την ομάδα της Νέας Ορλεάνης, αφού δεν θα έλεγαν «όχι» σε ένα πακέτο που θα είχε μέσα κάποιους ή όλους από τους Λόνζο Μπολ, Κάιλ Κούζμα και Μπράντον Ίνγκραμ, με τον Ίβιτσα Ζούμπατς και κάποιο Draft Pick να είναι οι εναλλακτικές.

ΟΙ ΛΕΙΚΕΡΣ… ΦΑΒΟΡΙ, «X-FACTOR» ΟΙ ΣΕΛΤΙΚΣ, ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΙ ΝΙΚΣ

Καταλήγοντας, είναι φανερό πως οι Λος Άντζελες Λέικερς είναι το πρώτο φαβορί για την απόκτηση του Άντονι Ντέιβις. Ωστόσο, η επιθυμία του All-Star φόργουορντ/σέντερ να παίξει μαζί με τον ΛεΜπρόν, ίσως κάνει τους Πέλικανς να μην τον δώσουν εκεί, περιμένοντας του Σέλτικς το καλοκαίρι, αλλά και ένα ενδεχόμενο sign-and-trade από την πλευρά των Νιού Γιορκ Νικς, που δεν πρέπει να αποκλειστούν από τον… μαραθώνιο απόκτησης του Ντέιβις, ακόμα.