Η πεποίθηση ότι οι γυναίκες δεν απλώς το «ωραίο φύλο», αλλά δεν είναι και καθόλου «ασθενές» στο ΝΒΑ, εξακολουθεί να επιβεβαιώνεται. Όχι μόνο από το «χρίσμα» της Ένωσης Παικτών στην Μισέλ Ρόμπερτς, ως Εκτελεστικής Διευθύντριας. Ούτε από την «ήττα» του ιδιοκτήτη των Κλίπερς, Ντόναλντ Στέρλινγκ από την εν διαστάσει σύζυγό του, Σέλι στο δικαστήριο, σχετικά με την οικογενειακή εξουσία για την πώληση της ομάδας ή την αποκάλυψη της διαιτητή, Βάιολετ Πάλμερ, για τις σεξουαλικές προτιμήσεις της. Οι πρωταθλητές Σπερς ανακοίνωσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/8) ότι προσέλαβαν την Μπέκι Χάμον στο προπονητικό τιμ του κόουτς Γκρεγκ Πόποβιτς και την έκαναν την πρώτη γυναίκα που θα εργαστεί με φουλ ωράριο και απολαβές στο ΝΒΑ! Η γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σταρς θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση έπειτα από 16 χρόνια στα παρκέ και άμεσα μετά το τέλος της σεζόν στο WNBA θα καθίσει στο πλάι του «Pop» ως υπεύθυνη για σκάουτινγκ και προετοιμασία αγώνων. «Τίποτε στην ζωή μου δεν ήλθε εύκολα και είμαι πάντα προετοιμασμένη για προκλήσεις», σχολίασε η ίδια η Χάμον, που απέδειξε κάτι τέτοιο πριν χρόνια. Τότε που αποφάσισε, βλέποντας πως δεν έχει θέση στην Εθνική μπάσκετμπολ των Η.Π.Α., να λάβει την… ρώσικη υπηκοότητα και να παίξει σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Κύπελλα με την «Αρκούδα»!!!

Η Μπέκι Χάμον παρακολούθησε και πέρυσι πολλές προπονήσεις των Σπερς και διατηρεί φιλική σχέση με τους δύο σταρ της ομάδας, Τιμ Ντάνκαν και Τόνι Πάρκερ, ενώ στο All Star Game του 2008 συμμετείχε με την ομάδα του Σαν Αντόνιο στον διαγωνισμό Shooting Stars. Αν και ετοιμάζεται για την ιστορική στιγμή της, η Αμερικανίδα γκαρντ και σύντομα κόουτς δεν πιστεύει πως μπορεί να υπάρξει στιγμή που κάποια γυναίκα θα γίνει χεντ κόουτς στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετμπολ του κόσμου: «Ο κόσμος με ρωτά συνεχώς για αυτό, αλλά δίχως να θέλω να υποτιμήσω το φύλο μου, νομίζω πως αυτό ακούγεται και θα φαινόταν ανόητο! Οι άνδρες είναι πιο μεγαλόσωμοι, πιο δυνατοί. Υπάρχουν διαφορές και μερικά πράγματα είναι όπως είναι», τόνισε η Χάμον. Πάντως, η Νάνσι Λίμπερμαν, πρώην σπουδαία παίκτρια και πρώτη γυναίκα που έγινε χεντ κόουτς στο NBDL (νυν τζένεραλ μάνατζερ στους Τέξας Λέτζεντς) επισήμανε πως «είναι ένα βήμα μπροστά και σημασία έχει που ο Πόποβιτς σέβεται τόσο πολύ την Μπέκι»…

Το 2001-2002, ο τότε προπονητής των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Τζον Λούκας, είχε προσλάβει προσωρινά την Λίζα Μπόγιερ, που πλέον εργάζεται ως ασίσταντ στο πανεπιστήμιο Σάουθ Καρολάινα. Όμως εκείνη απλώς εργάστηκε με παίκτες και προπονητές στις προπονήσεις και δεν ταξίδεψε με την ομάδα για τους αγώνες… Επιπλέον, πριν από μερικές εβδομάδες, οι Κλίπερς προσέλαβαν στο προπονητικό τιμ για το σάμερ-λιγκ του Λας Βέγκας την Νάταλι Νακάσε, η οποία είναι απόφοιτος του UCLA! «Μετά χαράς!», είχε πει τότε στον κόουτς Ντοκ Ρίβερς, όταν της πρότεινε το (προσωρινό) πόστο, αφού η Νακάσε είναι… παλιότερη από τον Ρίβερς στο Λ.Α.! Η 34χρονη βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στους «Κλιπς» ως βοηθός σε θέματα βίντεο και τόνισε ότι «ευτυχώς υπάρχουν στην ομάδα άνθρωποι που πιστεύουν σε μένα περισσότερο από όσο εγώ η ίδια στον εαυτό μου»! Η Νακάσε ευελπιστεί πως θα καταφέρει να συμπεριληφθεί κάποια στιγμή στο σταφ των Κλίπερς, ως μόνιμη βοηθός, καθώς αποφάσισε να αφήσει την δουλειά της ως χεντ κόουτς στην ανδρική ομάδα Σαϊτάμα Μπρόνκος, για να κυνηγήσει το αμερικανικό όνειρό της. Αλλά ενώ δεν σταματά ποτέ να έχει φιλοδοξίες, υποστηρίζει ότι «θα είναι πάντα δύσκολο για μία μικροκαμωμένη γυναίκα να κερδίσει τον σεβασμό των παικτών του ΝΒΑ»